Skocz do zawartości

Honda xtx1300C z roku 2006

Szaman45
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

Problem polega na tym i to zdarzyło mi się już drugi raz podczas jazdy w ulewnym deszczu spadały obroty silnika i zaczynał strzelać w rurę wydechową .

W Hondzie mam zamontowany tuningowy filtr powietrza czy jest możliwość żeby przez filtr pociągnął wodę do paliwa :banghead:

Szaman kolego istnieje takie prawdopodobieństo u mnie z fabrycznym filtrem powietrza szczelnie zabudowanym w czasie deszczu nic takiego nie występuje. I zmień wreszcie ten wiek bo w Kotlinie piwka ani soku z gumi-jagod nie dostaniesz

Edytowane przez andrev66

Szaman45 napisał:

Witam i proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

Problem polega na tym i to zdarzyło mi się już drugi raz podczas jazdy w ulewnym deszczu spadały obroty silnika i zaczynał strzelać w rurę wydechową .

W Hondzie mam zamontowany tuningowy filtr powietrza czy jest możliwość żeby przez filtr pociągnął wodę do paliwa :banghead:

Ja to bym zaczął od sprawdzenia przewodów.

To, 13-latki śmigają na vtx-sach? :crossy:

kermit2008 napisał:

Przewody sprawdzone spróbuję założyć fabryczny filtr powietrza i zobaczę jaki będzie efekt jazdy w deszczu czy się coś zmieni czy dalej będzie przerywał.

kermit2008 napisał:

Przewody sprawdzone spróbuję założyć fabryczny filtr powietrza i zobaczę jaki będzie efekt jazdy w deszczu czy się coś zmieni czy dalej będzie przerywał.

andrev66 napisał:

Szaman kolego istnieje takie prawdopodobieństo u mnie z fabrycznym filtrem powietrza szczelnie zabudowanym w czasie deszczu nic takiego nie występuje. I zmień wreszcie ten wiek bo w Kotlinie piwka ani soku z gumi-jagod nie dostaniesz

anrev66 witaj

Myślę że zlitujesz się nad mało latem i choć jedno małe Karmelkowe pozwolisz wypić :notworthy:

Jak najbardziej jest to mozliwe zalezy jeszcze jaki masz filtr bo przy hyperhargerze raczej nie. Ja mam TM Łezkę i gdy postał na deszczu wylałem z niego wodę.

...nikt nie będzie mi mówił jak mam żyć i jak mam jeździć, bo nikt za mnie nie będzie umierał...

luis71 napisał:

Jak najbardziej jest to mozliwe zalezy jeszcze jaki masz filtr bo przy hyperhargerze raczej nie. Ja mam TM Łezkę i gdy postał na deszczu wylałem z niego wodę.

D:\Zdięcia\MOTOR HONDA BLAC WIDOW\IMG_2953.JPG

Ja mam taki filtr powietrza jak na zdjęciu

Szaman45 napisał:

D:\ (...)

forumowiczom będzie trudno dostać się na Twój dysk d:\. pomijam, że to w zasadzie nielegalne

jsz

ps. w dziale problemy i usprawnienia na forum znajdziesz porady, jak zamieścić w poście zdjęcie

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]