Skocz do zawartości

Gaźniki do odsyfiania

Rekomendowane odpowiedzi

Tematy jakieś znalazłem o czyszczeniu ale nie tak zasyfionych jak u mnie po długim kwitnięciu.

W czwartym mam na dnie gardzieli brzydkie czarno-szare którego troszkę wspina się po motylku od strony silnika. Nie ma tego wiele i to raczej cieniutka warstwa i dołka nie wyżarło, fotka później. Po czyszczeniu benzyną ekstrakcyjną trochę się spłukało. Dodam, że moto lata, nie zaobserwowałem jakichś wariacji tego garu ale boję się o kanaliki choć nic nie poszło chociażby w stronę zaworka air które sprawdzałem. Trochę też widać na kanale w głowicy, na samym początku 3 i 4 garu.

Moto się sprawdził więc teraz po kolei będę wsio doprowadzał do jak najlepszego stanu.

Myślałem o zmywaczu jakimś w sprayu, do samochodów wurtha używałem zawsze, namoczył bym to w czymś. Na ultradźwięki kolega dał namiary ale liczą na więcej niż mi zostanie po najbliższej wypłacie, tyle co wanienka kosztuje średnich wymiarów. I nalot po wacholinie na dyszach i komorze pływaka chciał bym zlikwidować bo mnie mierzi.

Poza tym chyba wsio jest drożne i szczelne, chyba wsio sprawdziłem. Nie chcę zajechać uszczelek bo o-ringi kupię a z innymi może być gorzej, w końcu ma 30 lat, a np. uszczelka komory pływaka jest zapunktowana w obudowie a śruby motylków zarówno od ssania jak i głównych są też fabrycznie poprzecznie zapuknktowane więc rozbiórka absolutna odpada na 1 rzut.

Ale żeś napisał. Wuj wie o co chodzi. :banghead: Pewnie osad jakiś. Nie pękaj. Walczę z Gixxerem 7,5 który długo stał, dysze zaklejone śniedzą mosiądzu, wszędzie totalny osad. 2 puszki Carb Cleaner`a już poszły a jeszcze nie jest OK. Kup jakiś dobry szpraj do gaźników i walcz. Przyda się pędzelek szkolny obcięty na 5mm, dobry do delikatnego szorowania.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Czytanie ze zrozumieniem qurim :biggrin: Raczej stokrotki mi nie urosły. Osad i śniedź z dysz, osad na komorze pływaka, i owe tlenki na gardzieli i początku kanału w głowicy. Pytam czym co nie zniszczy uszczelek, nazwę proszę.

Co do myjki pisałem, że w mojej okolicy odpada z racji kosztów :icon_eek: , a wszystko jest raczej drożne i pracuje ale postęp niszczenia chcę zatrzymać.