olorol Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Musze kupić nowe sprzęgło, ale wczoraj doszły mi wydatki związane z kupnem tłoka i pierścieni. Musze jakoś ciąć koszty. Sprzęgło ślizgało sie dosyć ostro przy wyższych obrotach. Wiem, że powinno sie wymieniać wszystko, ale na moje oko przekładki są w dobrym stanie, nie widać żeby były w jakiś sposób zużyte. Tarcze do dupy są, ale jak rozpoznać, czy przekładki sprzęgła są zużyte ? Będe musiał kupić tarcze, sprężyny, ale czy przekładki też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Musze kupić nowe sprzęgło, ale wczoraj doszły mi wydatki związane z kupnem tłoka i pierścieni. Musze jakoś ciąć koszty. Sprzęgło ślizgało sie dosyć ostro przy wyższych obrotach. Wiem, że powinno sie wymieniać wszystko, ale na moje oko przekładki są w dobrym stanie, nie widać żeby były w jakiś sposób zużyte. Tarcze do dupy są, ale jak rozpoznać, czy przekładki sprzęgła są zużyte ? Będe musiał kupić tarcze, sprężyny, ale czy przekładki też ? a może łaskawie podpowiesz nam w czym to chcesz wymieniać? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) a może łaskawie podpowiesz nam w czym to chcesz wymieniać? Husqvarna te 610 '99 przerobiona na sm Edytowane 4 Lipca 2010 przez olorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Husqvarna te 610 '99 przerobiona na sm Jeżeli chcesz mieć pełnosprawne sprzęgło to wymień cały wkład sprzęgła. Przekładek po wyjęciu z kosza nie da się na 100% sprawdzić bo nawet jak je sprawdzisz każdą na płycie traserskiej to nie masz pewności jak się będą deformowały podczas pracy - jeżeli już powodowały poślizg. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Lipca 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Całość, dla większej pewności i dłuższej żywotności układu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi