Skocz do zawartości

Mandat co zrobić ze spoznionym

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie brzmi takie

Dostałem Mandat ile wynosi czas by zapłacić go bez zbędnych dopłat bo ponoć nie wiem czy to prawda przez to to pisze teraz po nie zapłaceniu w ciągu 7 dni są jak eis odsetki naliczane to prawda?

I jak wygląda splata mandatu kredytowo? Czy to trzeba jakoś zgłaszać czy jak proszę os szczegóły

Edytowane przez Joey69

"Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..."

Z tego co wiem ( jeszcze nie płaciłem mandatu :P ) na zapłatę masz 7 dni- potem płacisz odsetki. Możesz zapłacić przelewem, wtedy liczy się data zaksięgowania wpłaty, a nie dzień kiedy pieniądze dojdą ( mogą iść tydzień, Ciebie to nie obchodzi ).

Z tego co wiem ( jeszcze nie płaciłem mandatu :P ) na zapłatę masz 7 dni- potem płacisz odsetki. Możesz zapłacić przelewem, wtedy liczy się data zaksięgowania wpłaty, a nie dzień kiedy pieniądze dojdą ( mogą iść tydzień, Ciebie to nie obchodzi ).

ad. 1. od mandatów nie ma odsetek. ile razy trzeba to powtarzać?

ad. 2. data zaksięgowania wpłaty na koncie urzędu to jest dokładnie to samo, co opisujesz jako "kiedy pieniądze dojdą"... jedynym znanym mi wyjątkiem od tej zasady jest wpłata pocztowa, gdzie liczy się data stempla

czas egzekucji mandatu nie jest nigdzie oznaczony. polecam zapoznać się z poprzednimi tematami o płaceniu mandatów. za ignorowanie wyszukiwarki już miałeś "urlop naukowy", nie pomógł?

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Ja już spłaciłem 5 ratę ze 100zł mandatu , only 15zł left :icon_mrgreen: Dla niekumajacych - na raty rozłożyłem sobie sam :D

Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D