Joey69 Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 (edytowane) Pytanie brzmi takie Dostałem Mandat ile wynosi czas by zapłacić go bez zbędnych dopłat bo ponoć nie wiem czy to prawda przez to to pisze teraz po nie zapłaceniu w ciągu 7 dni są jak eis odsetki naliczane to prawda? I jak wygląda splata mandatu kredytowo? Czy to trzeba jakoś zgłaszać czy jak proszę os szczegóły Edytowane 3 Lipca 2010 przez Joey69 Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakob Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Z tego co wiem ( jeszcze nie płaciłem mandatu :P ) na zapłatę masz 7 dni- potem płacisz odsetki. Możesz zapłacić przelewem, wtedy liczy się data zaksięgowania wpłaty, a nie dzień kiedy pieniądze dojdą ( mogą iść tydzień, Ciebie to nie obchodzi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Z tyłu masz instrukcję. Poczytaj. Zapłać. Temat zamknij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Mam mandaty niezapłacone jeszcze z przed 2 lat i dopiero co komornik się przypomniał ;) Odsetek nie zauważyłem. Z tego co wiem odsetek od mandatów nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Z tego co wiem ( jeszcze nie płaciłem mandatu :P ) na zapłatę masz 7 dni- potem płacisz odsetki. Możesz zapłacić przelewem, wtedy liczy się data zaksięgowania wpłaty, a nie dzień kiedy pieniądze dojdą ( mogą iść tydzień, Ciebie to nie obchodzi ). ad. 1. od mandatów nie ma odsetek. ile razy trzeba to powtarzać? ad. 2. data zaksięgowania wpłaty na koncie urzędu to jest dokładnie to samo, co opisujesz jako "kiedy pieniądze dojdą"... jedynym znanym mi wyjątkiem od tej zasady jest wpłata pocztowa, gdzie liczy się data stempla czas egzekucji mandatu nie jest nigdzie oznaczony. polecam zapoznać się z poprzednimi tematami o płaceniu mandatów. za ignorowanie wyszukiwarki już miałeś "urlop naukowy", nie pomógł? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Ja już spłaciłem 5 ratę ze 100zł mandatu , only 15zł left :icon_mrgreen: Dla niekumajacych - na raty rozłożyłem sobie sam :D Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi