Skocz do zawartości

Suzuki Rm 250

def98
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tutaj nowy wiec prosze o wyrozumiałośc,licze na pomoc moje suzu rm 250 04r jest z nim coś nie tak chodzi mi o to ze moto strasznie ciezko pali zimny do razu ciepły do miliona może,poza tym nie wkreca sie do końca chyba ze jade i trzymam gaz jade,jade i po jakiejś chwili wchodzi na obroty i zapiepsza jak szalony puszcze gaz odkrecam znowu i nic dopiero musze jechac na pełnym jechać i znowu sie wkreca CO JEST ZGRANE??????? nie mam zielonego pojęcia ?? z góry dziekuje

Edytowane przez def98

Witam jestem tutaj nowy wiec prosze o wyrozumiałośc,licze na pomoc moje suzu rm 250 04r jest z nim coś nie tak chodzi mi o to ze moto strasznie ciezko pali zimny do razu ciepły do miliona może,poza tym nie wkreca sie do końca chyba ze jade i trzymam gaz jade,jade i po jakiejś chwili wchodzi na obroty i zapiepsza jak szalony puszcze gaz odkrecam znowu i nic dopiero musze jechac na pełnym jechać i znowu sie wkreca CO JEST ZGRANE??????? nie mam zielonego pojęcia ?? z góry dziekuje

Filtr, Zawór wydechowy się nie wiesza ? Kabel WN ?

filtr czysty zawór ok co dalej?? kabel wn ok

Regulacja składu mieszanki i czyszczenie gaźnika a przy okazji sprawdź jak masz położoną iglicę. Sprawdź membrany (listki czy nie są gdzieś popękane i czy szczelnie przylegają do obudowy membran)

Przyczyną może być też zapłon!! CDI lub stator..??? wygląda to na uszkodzoną cewkę statora zasilającą CDI

też tak myśle musze to sprawdzic gaznikk lub cewka,musze pozyczyc na chwilke od kumpla gaznik i sprawdzic iglice mam na środku