Dirty Harry Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Mam problem. Podczas jazdy w mieście(w korku) wskaźnik temperatury dochodzi do czerwonego pola, ale co ciekawe, po wyłączeniu świateł mijania opada na mw. 100C. Motocykl się nie przegrzewa, wentylatory załączają się zgodnie z opisem w serwisówce, innymi słowy poza ww. problemem nic więcej się nie dzieje. Teraz pytanie od czego zacząć i przede wszystkim jak to sprawdzić ? Czy problemem może być sam wskaźnik ? Edytowane 22 Czerwca 2010 przez Dirty Harry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 być może to problem z regulatorem napięcia zrób pomiary bez/i obciążeniem nap ładowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heny Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam. Miałem dokładnie ten sam problem w FZR 600r 4JH . Po ściągnięciu lewej owiewki masz wiązke kabli z kilkoma kostkami. Rozłączyłem każdą z nich potraktowałem preparatem poprawiającym kontakt,następnie drobnym papierem ściernym.Dogiąłem konektorki aby ciasno wchodziły i problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dirty Harry Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dzięki za podpowiedzi. Posprawdzam i dam znać czy pomogło. Heny, też tak miałeś, że przygasały światła / kontrolki na wolnych obrotach i pulsowały po włączeniu kierunkowskazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi. Posprawdzam i dam znać czy pomogło. Heny, też tak miałeś, że przygasały światła / kontrolki na wolnych obrotach i pulsowały po włączeniu kierunkowskazu ? jesli Twoje wolne obroty sa za wolne plus aku nie nowe to calkiem normalny objaw... to nie auto pozdr Edytowane 23 Czerwca 2010 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Wygląda to na słabą masę w instalacji elektrycznej w pobliżu liczników i przedniej lampy. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi