jarman Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Witam, zastanawiam się, które z zabezpieczeń cieszy się największą popularnością wśród Was forumowiczów? Jestem świeżakiem i wiem o grubych łańcuchach antykradzieżowych i zabezpieczeniach zakładanych na tarczę hamulcową. Na allegro jest tego cała masa. Który wybrać? Podzielcie się doświadczeniami. W moim przypadku zabezpieczenie ma chronić Intrudera VS750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Witam, zastanawiam się, które z zabezpieczeń cieszy się największą popularnością wśród Was forumowiczów? Jestem świeżakiem i wiem o grubych łańcuchach antykradzieżowych i zabezpieczeniach zakładanych na tarczę hamulcową. Na allegro jest tego cała masa. Który wybrać? Podzielcie się doświadczeniami. W moim przypadku zabezpieczenie ma chronić Intrudera VS750. W czerwcowym Motocyklu ? a może ŚM, nie pamiętam. Jest test zabezpieczeń. Wynika z tego testu kilka wniosków, że tanie blokady to shit, a drogie nie zawsze znaczy dobre. Czyli musisz poszukać. Ja w tej chwili nie mogę bo gazetka leży w pracy, a jutro mnie tam nie ma. Jak nikt nie pomoże to we wtorek poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_lbn Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 fakt, w jednym z numerów którejś z w/w gazet (też nie pamiętam w której :D) jest taki test i z tego co pamiętam to dotyczy disc-locków (chyba że był jeszcze jakiś o którym zapomniałem), a niektóre też zadziałają jako zapięcie łańcucha. Zrobie skany albo zdjęcia artykułu i jak dorwe się do drugiego kompa to je tu wrzuce dzisiaj albo jutro Z tego co pamiętam to wygrał disc-lock za jakieś 150zł chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 motocykl 6/2010, disclocki i łańcuchy/ linki. analogiczny do tego testu jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Odnośnie łańcuchów : :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grande Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Odnośnie łańcuchów : :flesje: I w wersji polskiej udział wzięli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarman Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgadzam się, że każde zabezpieczenie znajdzie pogromcę. Ale chodzi mi raczej o wasze doświadczenia. Czego sami używacie. Kumpel mówi, że wozi oba - łańcuch i blokadę na tarczę. Czy warto? A jeżeli chodzi o łańcuchy to czy warto kupować taki za 200zł? Moim zdaniem nie, ponieważ i tak pokonanie go zajmie 30sek. czyli tyle samo co łańcucha za 80zł. A co Wy o tym myślicie? Czego sami używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ciężko powiedzieć na ile test w Motocyklu był obiektywny, ale tam właśnie opisali chyba ze dwie blokady na tarcze, z którymi nie poradzili sobie fachowcy w czasie 5 min - czyli dość dobre. A generalnie im więcej zabezpieczeń tym lepiej, złodziej będzie szukał czegoś co rozbroi szybciej.. Tylko, że komu się chce blokować kierownicę, zakładać disclocka, łańcuch i inne cuda, wchodząc do tesko po piwo ? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarman Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 A generalnie im więcej zabezpieczeń tym lepiej, złodziej będzie szukał czegoś co rozbroi szybciej.. Tylko, że komu się chce blokować kierownicę, zakładać disclocka, łańcuch i inne cuda, wchodząc do tesko po piwo ? :icon_mrgreen: W pełni się z Tobą zgadzam. Chyba kupię 2 różne blokady tj. disclock oraz łańcuch. Jednak nie będę za każdym razem zakładał obu. Takie wyjście po browar to disclock powinien wystarczyć. Natomiast w pracy, kiedy moto ok. 8h na parkingu to jednak dorzucę łańcuch. Zawsze to będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi