kiki Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Temat na forum wałkowany już chyba miliony razy :). Wiec tak - moto- honda shadow 1100 '85. Znajomy mojego znajomego kupił sobie taki motocykl ale od samego początku miał miękki przedni hamulec. Sam próbował odpowietrzać itp - w końcu kupił zestaw uszczelniaczy do pompy i zmienił jednak ciągle moto ma miękkie heble. I tak trafił shadołek do mnie- mówię sobie że pewnie nie odpowietrzony dobrze albo coś. Wiec od samego dołu - zaciski w mak - czyszczenie ze szlamu- pompka to samo, napełnienie płynem od dołu i potem odpowietrzenie było z tym roboty bo trzeba było luzować wszystkie śruby na trójnikach itp. W pewnym momencie zgłupiałem- powietrza na 100% nie ma w układzie hamulec miękki- zaczyna stawiać opór około 2cm przed kierownicą. I tu się rodzi moje pytanie - pompa hamulcowa jest inna aniżeli od sprzęgła (chodzi o wygląd) jest na pewno nowsza bo widać ze jest innej budowy i ma już nabite dot 4 na przykrywce (gdzie na pompie sprzęgła jest jeszcze dot3). Zacząłem kombinować że to jednak winna jest pompa- czy możliwe jest to że jeśli ktoś kupił pompkę od motocykla który ma z przodu jedną tarcze to teraz mogą dziać się takie cyrki przy dwóch tarczach ?? Jak myslicie? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms27 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Miałem podobnie w DS, okazało sie, że śruba za pomocą której ustawia się luz na klamce hamulca była za bardzo wykręcona - poluzowała sie kontra - wystarczyło ją wkręcić czyli odpowiednio wyregulowac luz i hamulec ozył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 ale w shadowie z przelomu lat 80 nie ma regulacji - klamka jest mniej wiecej taka jak w mz z tarczą :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Sprawdz srednice tej pompy powinien byc nadlew na stronie pompy skierowanej w dol - 0.5 cala, lub 6/8 cala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 jest nadlew tylko 1/2-czyli wychodzi ta mniejsza. Wógle to posiedziałem troche na bikepics i rozkminilem iż taką pompe która jest u mojego kumpla ma shadow ale w nastepnej wersji - od roku 87 mający jednak jedną tarcze hamulcową. Teraz robi się rozkminka - jaką pompe dobrac aby chodzila w shadowce z dwiema tarczami (bo raczej juz nie dostanie nigdzie oryginału :bigrazz: ) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Jakakolwiek 6/8/cala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi