Dav!doV Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Odkrylem Ameryke :notworthy: Dla niekrotych z Was nie bedzie to zaskoczeniem, prosze oszczedzic sobie zbednych komentarzy, tj. sie podniecasz wszyscy to wiedza. Otoz bylem dzis na gieldzie w celu sprzedazy auta mojego brata - BMW E36 94r. Zainteresowanie znikome - az do momentu gdy przyszedl pewien gosciu. Ogladnal, pomarudzil, usiadl za kierownica, stalem obok niego. Ku mojemu zdziwieniu w 3 sek. w BMW zaswiecily sie wszystkie kontrolki, zaczely wyswietlac rozne cyferki, predkosciomierz, obrotomierz, stan oleju, wszystkie wskazowki w/w skal poszly powoli do konca i powoli wrocily na poczatek :icon_rolleyes: Koles pokrecil glowa i slad po nim zaginal. Siadam z ojcem i kombinujemy, jak on to zrobil ? Wciskam sprzeglo, zaplon. hamulec, gaz, zaplon, sprzeglo. Takie po*ebane kombinacje robilem, ze smiac mi sie chcialo. No ale skoro koles zrobil to moim kluczykiem i niczym wiecej ja tez potrafie. Ojciec usiadl za sterami, wcisnal ten guzik ktorym resetuje sie kilometry, przekrecil zaplon i ku naszemu zdziwieniu zadzialalo :icon_mrgreen: Przebieg znika z ekraniku, wyswietalaja sie rozne cyferki po prawej stronie: kolejno od 1 do 6 i przy nich np: 356 402 - 1 173 - 2 32 - 3 itd. Okazuje sie, ze mimo swietnego wygladu BMW i przebiegu licznikowego 212tys. km, kominacja wyswietlila 340tys. ;] Pobobno przebieg jest zapisany w jakims czujniku, mogl byc on wymieniony przy wypadku i auto czyta przebieg innej bawarki. Pisze o tym, byscie mogli sami sprawdzic przebieg Waszych BMW, a noz dowiecie sie czegos nowego o swoim aucie. Teraz mam tez inne pytanie do mechanikow motocyklowych. Czy motocykle posiadaja cos takiego ? Jest to mimo wszystko dobra rzecz :) pozdrawiam Dawid. Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Dav!doV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) No,panowie! Przyznac się! Kto jeżdzi dresowozem? :icon_razz: Edytowane 12 Czerwca 2010 przez goguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart322 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Wychodzi na to, ze mam przejechane 353 kkm, a na liczniku "tylko" 305 kkm :icon_razz: Pogooglalem i to nie jest stan licznika, tylko: 1 -wew.nr.BMW, 2- nr wtyczki kodującej, 3-liczba K wew. dane BMW, 4-nr podwozia, 5-wersja oprogramowania, 6- wew. indeks przeprowadzonych zmian. :P:P:P Edytowane 12 Czerwca 2010 przez bart322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 o to w sumie dobrze, ze nie jest to przebieg :D temat mimo wszystko ciekawy, ze takie triki istnieja ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 a tam kto patrzy na przebiegi dzisiaj skoro 100% jest kręcone... najważniejszy stan auta! jest myk w bawarach ktory pozwala na wyswietlenie rzeczywistego przebiegu ale jest to operacja bardziej skomplikowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Np. w Mondeo mkIII przebieg odczytac mozna m.in z czujnika w skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 W większości nowszych BMW przebieg można sczytać z kluczyka takim oto urządzeniem: http://www.stargt1factory.com/main/home/small/cp_en_268.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi