C_L_K Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Jak to o co? Pin lock to dwa plastikowe zaczepy zamontowane w glownej szybce. Dokupujesz druga szybke dedykowana do danego kasku, i montujesz ja od wewnetrznej strony.Właśnie z tą dedykowaną szybką jest lipa, bo do mojego beretu (caberg justissimo gt) nie mogę nic takiego znaleźć. A może są takie cuda w miarę uniwersalne? Przegooglałem już sporo i na nic co mógłbym zastosować się nie natknąłem. Może ktoś coś podrzuci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Właśnie z tą dedykowaną szybką jest lipa, bo do mojego beretu (caberg justissimo gt) nie mogę nic takiego znaleźć. A może są takie cuda w miarę uniwersalne? Przegooglałem już sporo i na nic co mógłbym zastosować się nie natknąłem. Może ktoś coś podrzuci? no to kurka jestem zbity z tropu .. chcialem kupic kask Airoh Mathiesse RS ktory jest najlzejszym szczekowcem z blendą ale niestety jest bez antifoga ktorego chcialem dokupic z allegro .. ale po postach to widze ze bedzie troche lipa .. sezon juz chyba zakonczony jak tak patrze na zewnątrz .. wiec może poczekam do nowego roku .. moze modele 2008 bede mialy jakies nowe patenciki .. a moze i do nowego roku dozbieram na shoei multiteca lub xr 1000 ... ale baczenie bede obserwowal dyskusje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Shoei Syncrotec II - bez pinlocka - paruje jak w saunie, z pinlockiem - tylko wokol niego i to mimo szczelnego zamkniecia wizjera, kominiarki i sliniaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianio Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 http://moto.allegro.pl/item303917096_komin...super_cena.htmldobra bedzie?? martwi mnie min. ten szew ktory idzie przez srodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Nie czuć tych szwów ale jak masz wysokie czoło to będzie widać jego odcisk przez pewien czas. Ja mam tak i przez pare minut wygląda to jak blizna po przyjęciu ciosu siekierą w głowę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCieJek Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Ja kupiłem coś takiego z membraną wiatroszczelną: http://www.allegro.pl/item303808702_komini...it_sezonu_.htmlJestem zadowolony, śmigam już od 2 tygodni i jest mi w niej ciepło:) Tylko trochę droższa jest, ale polecam. Pozdro :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 ja mam taka z Louis'a i za ta cene jest ok . Jezdze caly czas i jest o wiele cieplej zwlaszcza w szyje , u mnie szwu nie czuc pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek665 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Dzisiaj przy potężnym wietrze przetestowałem mój ostati zakup tj. kominiarkę frmy POLANDEX i uważam że jest to bardzo dobry produkt. Jechałem w kasku otwarym typu Jet i mogę powidzieć że sprawdziła się znakomicie. Zero przepuszczalności wiatru, chroni górną część klatki piersiowej, temperatura otoczenia była około 6 stopni dała radę. Polecam z czystym sumieniem. Rozmiar kasku mam M ale kominiarke wybrałem L i jest dokładnie taka jak powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 a ja mam całkiem taka samą jaką pokazałeś na allegro jest ok szfów nie czuć i nawet ciepła tyle tylk, że szyi nie chroni wogule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4sta15 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Nie czuć tych szwów ale jak masz wysokie czoło to będzie widać jego odcisk przez pewien czas. Ja mam tak i przez pare minut wygląda to jak blizna po przyjęciu ciosu siekierą w głowę :D Czasem pomaga zakładanie kominiarki na lewą stronę.Pozdrawiam4sta15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ja uzytkuje polandexa i jest naprawde warta polecenia. Wygodna, miły materiał i przede wszystkim utrzymuje temperature w chlodne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 http://www.allegro.pl/item312856940_komini...ierz_maska.html czy ktos wie na temat tej kominiarki czy jst w niej cieplo ale eni gorąco jakies opinie? Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szimi Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witam też się właśnie nad nią zastanawiam. Zakupiłeś ją?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqruku Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 No cóż jeśli ten znaczek na czole kominiarki jest wart 128 + przesylka to czemu nie?? Osobiście kupiłem taką za 50 zł. też ma membranę i w zimne dni jest luzik :bigrazz: . No ale... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InfernoRider Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Kominiarka jest dobra ale tylko w zimne dni - jeździłem teraz na wiosnę - może z 10 stopni ciepła a i tak gorąco było .... :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi