pioole Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Witam. Przeraziła mnie ostatnio jedna rzecz. Mieszkam w Krakowie i w razie możliwości wybieram się na przejażdżki poza miasto. Drogi w moich okolicach są raczej fatalne jeśli chodzi o ich stan, jednak to co robią na nich drogowcy prawie okazało się dla mnie zabójcze. Chodzi mi mianowcie o sposób "łatwego" łatania dziur. Przychodzi kilku gości, wsypują do dziury trochę sproszkowanego asfaltu, podgrzewają to palnikiem i przysypują jeszcze odrobiną asfaltu. Efekt jest dosyć dramatyczny, ponieważ przez następny rok taka droga jest cały czas pokryta kamyczkami o konsystencji żwiru które ustawicznie się wykruszają. W przypadku samochodu znacznie wydłuża to hamowanie a dla motocykla może zakończyć się glebą... Czy naprawdę nikt o tym nie pomyślał...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesuaf Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Nie obraź się, ale myślisz że drogowców to w ogóle obchodzi? Że tak zacytuje z serialu o Ferdynandzie: "Panie, co mnie to gówno obchodzi?". Dostają np 2 kafle na łatanie, z tego dają 3 stówy na asfalt, stówę na flaszkę, jebną palnikiem i idą chlać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baudolino Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Przetargi na remonty w Krakowie są tak rozpisane że wygrywa najtańsza oferta. Skoro taka oferta wygrywa jasne jest że wykonawca nie będzie łatał dróg solidnym, a co za tym idzie drogim materiałem. Po okresie gwarancyjnym rozpisuje się następny przetarg i tak w koło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 młody jesteś, to wybaczamy nieświadomość rządów nad światem... click jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi