Skocz do zawartości

Honda Varadero XL 1000 V 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie dostałem zamówione uszcelniacze na lagi-(wycieki) i płyn amortyzatorowy do tego motoru. W tym tygodniu robie w nim przednie zawieszenie. Mam pytanie, czy jest tu jakaś regulacja przedniego zawieszenia?, czy wystarczy tylko wlać płyn w odpowiedniej ilości do każdej goleni i to wszystko. Może ktoś z was to robił przy tym motorze?

Ciekawy jestem jak podniesiesz przod :D

A amortyzatory standardowo. Odkrecasz od dolu, wybijasz uszczelniacz, wbijasz nowy, zakrecasz srube od dolu, odkrecasz korki pluczesz benzyna i suszysz. Zalewasz olejem w odpowiedniej ilosci, zakrecasz korki i wsjo.

To czy potem nie bedzie cieknac, zalezy jak wbijesz uszczelniacz - zeby go nie uszkodzic.

Ok, dzięki za odpowiedż. A co do podnoszenia motoru, to ja mam na to taki sposób, mianowicie najeżdżam lekko przednim kołem motoru na deski kanału- dla samochodów, stawiam moto na centralke i mocuje moto pasami, a pod silnik podkładam jakiś klocek drewniany, to tak dla pewności. Kiedy już zdejme przednie koło i poluzuje śruby na półkach kierownicy i sztycy to........... odkrywam pare desek w kanale wskakuje do niego i ładnie wyciągam lagi z motoru. Ale odkryłem ameryke co?, pewnie prawie wszyscy tak robią :biggrin:

• 3 tygodnie później...

Mam pytanie, czy jest tu jakaś regulacja przedniego zawieszenia?, czy wystarczy tylko wlać płyn w odpowiedniej ilości do każdej goleni i to wszystko. Może ktoś z was to robił przy tym motorze?

Nie ma.

Ja zalałem zawieszenie przednie olejem o większej gęstości, żeby nieco utwardzić. Jest o'k.

Robertso444, manual mam po angielsku do SD01.

Jeżeli jakieś pytania to pisz, może będę mógł pomóc.

Nie ma.

Ja zalałem zawieszenie przednie olejem o większej gęstości, żeby nieco utwardzić. Jest o'k.

Robertso444, manual mam po angielsku do SD01.

Jeżeli jakieś pytania to pisz, może będę mógł pomóc.

Pytania mam podstawowe kupił kolega sprzęt i chciał się dowiedzieć odnośnie przy wymianie oleju jaki nalać jakie świece filtry powietrza ile ich jest i co jeszcze można więcej sprawdzić na co zwrócić uwagę a maszyna ma przelatane 56000mil i czy to dużo na takie silniki może by coś już trzeba było wymienić np pierśćienie itp i jeszcze jedno pytanie odnośnie prędkościomierza jak on jest napędzany czy przez linkę czy elektronicznie bo jak go prowadziliśmy przestał działać i jak mu teraz można pomóc

Edytowane przez Robertso444

56 tys mil to ok 90 tys km- w silniku nic nie powinno się dziać.

Prędkościomierz "napędzany" elektronicznie ze skrzyni biegów.

Olej 10W40 (3,8L) i filtr co 12 tys km, filtr powietrza co 18 tys km, 2 świece ( NGK DPR8EVX-9 , platynowe ) co 24 tyś km.

Uwage zwrócić na plastiki od wewnatrz owiewek- wiekszość po przewrotkach nie ma wypełnień.

Polecam:

http://www.hondavaradero.pl

56 tys mil to ok 90 tys km- w silniku nic nie powinno się dziać.

Prędkościomierz "napędzany" elektronicznie ze skrzyni biegów.

Olej 10W40 (3,8L) i filtr co 12 tys km, filtr powietrza co 18 tys km, 2 świece ( NGK DPR8EVX-9 , platynowe ) co 24 tyś km.

Uwage zwrócić na plastiki od wewnatrz owiewek- wiekszość po przewrotkach nie ma wypełnień.

Polecam:

http://www.hondavaradero.pl

dzięki za pomocne porady będe pewnie przy tym serwisie z nim jak coś nie będziemy wiedzieć to napiszę Dzięki

Mam pytanie odnośnie filtra powietrza bo już zgromadzone są świece filtr oleju ale filtry powietrza mają rużne ceny czy ma to być filtr papierowy co kosztuje 54 zł czy może HILFO 120zł (i to jest chyba na gąbce)

Edytowane przez Robertso444

• 1 miesiąc temu...

Pytanko odnośnie oleju do smarowania łańcucha jaki nalać ? (bo ten co go jeszcze zostało to jest jakiś niebieski)

Znaczy się: posiadamy scottoilera?. Tu poczytaj i sobie wybierz:

http://www.mcsonline.pl/kategoria/56/smaro...lancucha-1.html