samolot Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Chciałem naciągnąć linkę od hamulca postojowego i musiałem wymontować plastikową osłonę tunelika środkowego. Odłączyłem też w tym celu przewody z włączników elektrycznych szyb, a kolory przewodów spisałem na karteczkę. Niestety karteczka się zgubiła i nie wiem jak mam połączyć te przewody z włącznikami. Bardzo proszę o szybką pomoc bo zapowiadają gorące dni, a ja nie mam klimatyzacji w swojej Cordobie :icon_biggrin: Cordoba rok 2003 z włącznikami podnoszenia szyb przy dźwigni hamulca awaryjnego. Są cztery kolory przewodów: niebieski, czarny, czerwony i brązowy :wink: Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ja myślę sobie tak, że jeśli są 4 przewody, to przypadają po dwa na stronę, czyli jeden otwiera, drugi zamyka. Jeśli są tylko 4, to oznacza, że jest sterowanie masą, która dostaje się do tych włączników poprzez podwozie auta, czy inny metalowy element - wyłącznik łączy przewody z masą w zależności od pozycji tegoż. Ja bym spróbował przytknąć na chwilę przewód do masy i zobaczył co się stanie (może się też nic nie stać, jak trafisz na przewód zamykający, a szyby są zamknięte, zawsze też można wpiąć amperomierz pomiędzy przewód a masę, to zobaczysz, czy prąd przepływa czy nie, no chyba, że jest jakieś zabezpieczenie, zeby nie zamykać zamknietych szyb). Jeśli zrobi się zwarcie to bezpiecznik wywali, więc ryzyko jest nie wielkie. Ja bym tak kombinował, jeśli nie odnalazłbym schematu elektrycznego auta, albo informacji od kogoś, jak to ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Napisz jeszcze ile tych elektrycznych szyb masz i zrob zdjecie tego wlacznika - moze sie cos wymysli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 podaj swój email to ci wyśle skany z Autodaty z schematem elektrycznym klimy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi