Tobik Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Witam serdecznie! Szukam kasku nowego, od zawsze jeździłem w szczękowcu Probikera. Ael jest on już mocno wysłuzony i czas na zmianę. Chciałem też szczękę, kumpel sprowadził pare sztuk. Same Nitro. Szczękę model F347VN i dwa rodzaje integrali: N330-VX i jakis N1120 czy cos takiego. Szczeka mi sie podoba,ale kurde jak włożyłem ten N1120 to o wiele wygodniej. Nie jezdziłem jeszcze w tyhc kaskach ,tylko mierzyłem. Czy ktoś miał więcej do czynienia z tymi kaskami? Jak sie szczeka spisuje w praktyce? czy moze jednak przerzucić sie na integral? chodziaz szczęka otwierana się przydaje tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docsv Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Cześć. Znam bardzo dobrze model F347N. Do turystyki bardzo dobry kask za te pieniądze... Jeśli chodzi o jakość wykonania to moim zdaniem najlepiej wykonany kask tej marki. W słoneczne dni bardzo pomocna blenda... Problem zaczyna się powyżej 140kmh. Aerodynamika kasku przypomina Ci co masz na głowie. Do tej prędkości jest naprawdę ok., co nie znaczy ze nie można szybciej... ;). Ale do szybszej jazdy to polecałbym SHARKa S800, teraz mozna go kupić za naprawdę rozsądne pieniądze. Więc wszystko zależy od stylu jazdy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 A może ktoś miał doświadczenia z modelem VN1600 zrobiony z polikarbonu? daje to rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysynt Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) A może ktoś miał doświadczenia z modelem VN1600 zrobiony z polikarbonu? daje to rade? mialem doswiadczenie z NITRO - nie polecam :) kupowalem niedawno oponki i widziałem w sklepie PowerTeam , że mają duże promocje na NITRO www.motoemi.pl ale jak chcesz dobry kask to proponuje dolozyc kilka zlotych ;) Edytowane 18 Maja 2010 przez lysynt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Moim zdaniem również lepiej dołożyć parę złotych i kupić coś lepszego niż szczękowiec nitro.Wprawdzie pierwsze wrażenie robi bardzo pozytywne ale egzemplarze z którym miałem do czynienia był niezbyt starannie wykonany , lewa strona -z której znajduje się mechanizm blendy-przy dłuższych trasach nieco uciskała , jak dla mnie kask był również zbyt płytki.Szybko wróciłem do swojego starego airoha sv 55 i teraz rozglądam się za czymś lepszym.Jeśli jednak upierasz się za szczękowcem w podobnej cenie , to moim zdaniem lepszy , choć niedoceniany jest ls2.Pomimo podobnej konstrukcji jak nitro , jest lepiej i dokładniej wykonany , a w standardzie dostajesz deflektor.Wszystko to za cenę niższą niż w nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Dałem 330zł razem z wysyłką za nówke Nitro N1600VN z polikarbonu, z deflektorem. LS2 się przypatrywałem,ale jednak nitro lepsze moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) Również szczerze odradzam NITRO - tandeta! Kupiłem pannie taki (otwarty) do jazdy na skuterze, bo motocyklowy się nie mieścił w schowku, łatwo go porysować, itp. Przy pierwszym kontakcie - wydaje się całkiem, całkiem. I podszewka wyjmowana do prania i nawiewy. Nitro po roku nie nadaje się do niczego - co z tego, że podszewkę można prać, kiedy wychodzi sama, wszystko lata, trzeszczy, spada z głowy... Skończyło się na tym, że znowu musiałem kupić kask - ale nauczony doświadczeniem - kupiłem już lepszy. Cóż - jaka cena - taka jakość... Edytowane 5 Lipca 2010 przez Motocyklista na motocyklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi