Dr.Artur Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 witam motocykl gsxr 750 z 99roku srad tak zwany . problem jest taki ze w przedziale prędkości około 170-220 ma drgawki przód ( przynajmniej tak mi się wydaje ze to od przodu się zaczyna ) motocykla jak by się jechało po minimalnych nierównościach, ciężko to opisać wszystko drży. przy 240 już problem zanika i jedzie normalnie tak samo poniżej 170. główka ramy została dokręcona i nie pomogło. może ktoś tak już miał kola są wyważone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Nie wiem czy do końca masz się czym przejmować bo wiele sprzętów tak ma.Mój również ale jakoś nie robię z tego nic wielkiego. Choć mogę się mylić przypisuję to zjawisko dla faktu czy jadę z bagażami, podczas wiatru itp. U mnie nie zawsze to występuje właśnie w zakresie 160-180 km.Jest to lekkie wężykowanie, taki jakby początek shimmy lecz bez gradacji postępowania.Po prostu lekko kiera mi chodzi i nic więcej.Fakt, że to niemiłe wrażenie ale nieszkodliwe. Opony maja 1500 kilometrów, wyważone.Ciśnienie myślę, że ok(po 1500 kilometrów raczej nie powinno się zmienić). Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 ale to nie jest coś delikatnego, kurde ciężko to opisać, to tak jakby się HD jechało jakimś starym co tak trzęsie ze w lusterkach nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 A tuleje goleni nie sa zuzyte ? Sprobuj sprawdzic tam luzy bujajac moto w tyl i przod na hamulcu przednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Zwróć uwagę na licznik obrotów silnika. Może te drgania pochodzą od silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Podobne zjawisko miałem w Efce,wymieniłem łożyska w głowce ramy na stożkowe ,gume z przodu na nową i sprawdzilem dokładnie tył czy aby nie jest przeciągnięty na lewo lub prawo .Problem zanikł .Luzy na główce powodowały "ząbkowanie" przedniej opony i po 5-6k przebiegu można było wyczuć "nierowności " na powierzchni gumy co było powodem takich wlaśnie drgań .Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał 84 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Miałem podobne zjawisko w f3. Od 140km drganie na kierownicy i podnóżkach. wszystkiemu winne było wysypane łożysko w przednim kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Wyważyć koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 kola wyważone, kurde jest za doży luz na łańcuchu i to troszkę sporo ale kumpel chory, nie było jak tego zrobić, ogólnie będziemy dochodzić co jest grane dam znać jak dojdziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi