selewon Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Witam. W motocyklu mojego kolegi R1 rn09 pojawilo sie dziwne stukanie po tym jak w jeden dzien pokonal dystans 1500km. Stukanie bylo na niskich obrotach podejrzenia byly rozne ale po zdjeciu owiewek i przysluchaniu sie przez rure znalezlismy miejsce stukania. Stukanie pochodzilo z EXUPA. Podczas tej podrozy moto niezle dostalo bo po niemieckich autostradach kolega nie oszczedzal walil caly czas pow 8tys obrotow. Wyregulowalismy EXUP tak jak nalezy i stukanie wyraznie sie zmniejszylo, niestety od wysokiej temp ktora powstala podczas jazdy jedna sprzezynka ulegla zniszczeniowi i jeszcze lekko cos puka ale to juz bajki. Kolega na dniach ma kupic ta sprezynke o ile sie da i mamy nadzieje ze juz nic nie bedzie stukac. Na poczatku podejrzenia byly powazne ale jak zawsze trzeba zaczac od podstaw. EXUP lubi sie odezwac w R1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 W Rzeszowie smar molibdenowy można kupić w Praktikerze na stoisku z chemia do samochodów. Koszt 15zł za nieduża ilość w fajnym aplikatorze. Ja kupiłem dla samego aplikatora:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi