PROC Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2004 A ja się pochwale wczoraj kupiłem CZ 125 Cross (model niezdefiniowany) za 200złZawieszenie, koła, rama OKwygląd- przykry ale na wyglądzie się nie jeździ (ale i tak go poprawie)silnik do remontu kapitalnegoogólnie motocykl był rozłożony więc teraz podczas składania wymieniam wszystko co trzeba (łożyska itd)ciekawe kiedy silnik zmontuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2004 pisz i relacjonuj.ja zbieram kase na crossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz-KX80 Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 cz sa dosyć fajne i części są tanie . poza tym można je kupić za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 no właśnie. tylko czy da się na nich jeździć nie rozwalając sobie kręgów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 15 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2004 Zawieszenia CZ nie są doskonałe ale złe też nie. Właśnie oddałem wał od swojej CZ do regeneracji u znajomego mechanika - okazało się ze koszt tego zabiegu to tylko 40 zł (!) bo korbowód okazał się dobry tyle że ktoś zmontował ten wał na słabym czopie (zły materiał) i wstawił stare i za którtkie rolki łożyska igiełkowego wystarczy to wymienić i będzie jak nowy.Na Weteranie w Łodzi kupiłem nowe błotniki i przednie zawieszenie pompowane ( za 50 zł kompletne opłacało sie)zmieniłek też łożyska gówki ramy, nie ma teraz kulek tylko są łożyska stożkowe.CZ nabiera kształtów a mój portwel praktycznie przestaje istnieć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 15 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2004 To ile już Kasy włożyłeś w CZte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 15 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2004 w sumie to jeszcze nie dużo bo z kupnem to troche ponad 400zł ale mam jeszcze inny sprzęt na warsztacie ado CZ musze jeszcze kupić pare trybów do skrzyni, tłok, zrobić szlif i łożyska do silnika czyli troche się nazbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2004 co to jest pompowane zawieszenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 16 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2004 jest to zawieszenie które reguluje się poprzez pompowanie.Masz tam zaworki jak w dętce i pompujesz pompką :) http://home1.gte.net/jawaman/CZmx4.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 16 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2004 (...)Na Weteranie w Łodzi kupiłem nowe błotniki i przednie zawieszenie pompowane ( za 50 zł kompletne opłacało sie) zmieniłek też łożyska gówki ramy, nie ma teraz kulek tylko są łożyska stożkowe.CZ nabiera kształtów a mój portwel praktycznie przestaje istnieć :) Co prawda to zawieszenie jest nic nie warte, bo i tak na 99% powietrze będzie schodzic ale zawsze cos (zwłaszcza za taka cene 8O ) !!! A co do fudnuszów to wiem jak jest, też miałem CZ cross. Teraz mam klx 250r i czeka mnie malowanie ramy, wymiana łożysk i pare innych dupereli :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 witamwtrące sie troche w rozmowe CZ 125 około 27 KM 6 biegówCZ 250 około 40-44 KM 4 biegiCZ 380 około 50-55 a dal kierowców fabrycznych do 60 KM i 4 biegi i super rozwiązanie suche sprzęgło, i dostep do prawie do wszyskiego w silnikui taka histowyjka jak na 380 dawało sie max gaz 1,2,3 po lasach gdzieś i łapała korzeń to łańcuch latał po drzewach a co do zawieszeń mam zrobiony przód w CZ gazowy napompowałem i jakoś skacze jeżdże i nic nie ucieka PROCU. pompuje sie sprężarą, ojciec mówił że na zawody pompowali ciścieniem z gaśnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 pompka daje rade :buttrock: ale tak serio to ma ktos dane jakie powinny być tam ciśnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 ja mam juz ci podajeprzód 330 cm3 oleju i 0,7 MPa tył 170 cm3 oleju 1 MPa olej oczywiście amortyzaorowy czy jak kto woli tłumiący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi