Skocz do zawartości

Yamaha Royal Venture, wątek użytkowników

maciejka 750
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Dariow. Kufer centralny montowany jest z tego co pamiętam sześcioma śrubami imbusowymi do podłoża tj. stelaża bagażnika. Pod kufrem zamontowany jest również do stelaża pojemnik na CB radio. Będzie pasował do Royal Stara Tour Deluxe, ale tylko ze stelażem Ventury bo bagażnik RS TD jest innej konstrukcji i sam kufer nie da się do niego zamocować. Odpowiadam Ci czysto teoretycznie bo nigdy nie widziałem w RS TD kufra z Ventury. Warto przed zakupem przeglądnąć na necie serwisówkę USA i porównać oba modele tj. mocowanie stelaża Ventury do błotnika RS TD tj. czy ma dodatkowe otwory do mocowania w chromowanym pasie podtrzymującym kufry boczne. Co do opon to kolega Jacek podał szczegóły dodam tylko, że Ventki wychodziły na Dunlopach i Bridgestonkach :)

Dzieki Forrest właśnie o te mocowanie chodzi, gdzie się mocuje w Venturze żebym mogł sprawdzić w Royalu, nie mam dwóch serwisówek i z angielskiego jestem noga więc muszę to opanować organoleptycznie :)

Motor który chcę kupić wygląda teraz tak,

post-64550-0-77332000-1352141669.jpeg

bez oparcia a ja musze miec oparcie jak się nie da dokupić samego oparcia a jest problem z oryginałem to może właśnie cały kufer, wszystko to musze rozeznać w tym tygodniu bo czas zimowy się zbliża

Na allegro znalazłem takie stelaże

post-64550-0-55370300-1352142032.jpg

czy to jest stelaż pod kufer taki jak w Venturze ??, może ktoś mi zdjęcia podesłać z bliska jak to wyglada

Edytowane przez Dariow

Powiem tak, jest prześliczny – kolor, bo jakoś tak ubogi jest ;)

Pozdrawiam!

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

Dariow to co pokazałeś to jest tylko zwykły bagażnik do Yamahy.Całkiem podobny ,albo nawet taki sam pasuje do XV 1600.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

piszą na allegro że do Royal Stara więc chciałbym porównac czy taki sam jest w Venturze bo jeżeli nie to trzeba bedzie ściągać z USA a to już jest dla mnie problem, można też dorobić mam takiego fachmistrza co by się tego podjął ale potrzebuję coś na wzór albo dokładne wymiary, są też na allegro oparcia z bagażnikiem od Sempioła dobre wykonanie mam w swoim Dragu w ostateczności może być ale to nie jest to,

Edytowane przez Dariow

Może pasować i do Royala,ale do Ventury jest całkiem coś innego.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

WITAM, ABSOLUTNIE NIE JEST TO BAGAŻNIK DO VENTURY POD KUFER.KLIKNIJ W LINK http://www.boats.net/parts/search/Yamaha/Motorcycle/2007/ROYAL%20STAR%20MIDNIGHT%20VENTURE%20-%20XVZ13TFMW/TRAVEL%20BAG%202/parts.html W ORYGINALNYM JEST MIEJSCE NA CB RADIO KABELKI WTYCZKI INTERCOMU I MOCOWANIE ANTEN.TEN BAGAŻNIK CO POKAZAŁEŚ NADAJE SIĘ POD KUFER SKÓRZANY. ORYGINAŁ KOSZTUJE OK.400-600 USD I BĘDZIE PASOWAŁ DO ROYALA. :sad:

WITAM, ABSOLUTNIE NIE JEST TO BAGAŻNIK DO VENTURY POD KUFER.KLIKNIJ W LINK http://www.boats.net...%202/parts.html W ORYGINALNYM JEST MIEJSCE NA CB RADIO KABELKI WTYCZKI INTERCOMU I MOCOWANIE ANTEN.TEN BAGAŻNIK CO POKAZAŁEŚ NADAJE SIĘ POD KUFER SKÓRZANY. ORYGINAŁ KOSZTUJE OK.400-600 USD I BĘDZIE PASOWAŁ DO ROYALA. :sad:

1423 ZŁ PLN -TYLE KOSTUJE PLUS KOSZTY WYSYŁI I CŁO+PODATEK

Numanoid napisałeś że to będzie pasowało z niewyraźna minką :sad: o co chodzi ?

Czy już coś kupowałeś z tej strony albo z ameryki, ja to jestem noga z języków więc zawsze problem

tak naprawdę to muszę dotknąć żeby kupić ale chyba będę się musiał przełamać jak juz dojdzie do kupna

w linku wybrałeś rocznik 2007 a ten co chcę kupić jest 2008 będzie jakaś róznica czy nie??

Albo jesteś leniwy albo liczysz na to że wszystko podam ci na tacy.wysłałem ci link!.Kliknij kolego w tolbar i przetłumacz,ZOBACZ bo tam są wszystkie modele,wszystkie roczniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tam kupuję wszystko co potrzebuję, płacę w złotówkach przez pay pala.na towar czekam do 3 tygodni.

Na wysłanym linku masz nr.katalogowe cześci, kalkulator cenowy na wszyskie jednostki monetarne świata!!!! Loguj się,klikaj ,płać,montuj i jezdzij.

Numanoid aż taki ciemny to nie jestem otwarłem sobie strone przez google chrom która z automatu mi tłumaczy widziałem że sa różne roczniki, różne modele z jakimiś oznaczeniami np XVZ13TFMW - cholera wie co to znaczy więc mam obawy i zadaję następne pytanie, twierdzisz że bedzie pasować a dajesz taką minę :sad: co mnie trochę martwi, jeżeli jesteś przekonany że będzie pasować na 200% to chylę czoła przed twoja wiedzą ale dalej mam obawy ale już mówię o co mi chodzi

mocowanie oparcia w Royalu z tej strony jest takie post-64550-0-72539000-1352239472_thumb.png

chyba jest mocowane tak jak przednia szyba na szybkie wypinanie nie wiem jak to nazwać w miejscu pod nr 25

natomiast do Ventki takie post-64550-0-81296600-1352239510_thumb.png

na śruby nr 5

więc pytanie czy nr 25 z Royala jest w tym samym miesjcu co śruby nr 5 w Venturze moim zdanie nie i czegos jeszcze brakuje

lepiej nie umię opisać o co mi chodzi

Edytowane przez Dariow

Jacek to jest zdjęcie z roku 2011 jak był sprowadzany, według Carfaxu uderzony z tyłu, błotnik malowany, lampa wymieniona, kufer lewy pęknięty poklejony bez malowania, szyba do wymiany bo jest matowa, nic więcej na żywo nie zauważyłem ale fachowcem nie jestem, jedzie prosto reszta wyjdzie w praniu :)

Jacek to jest zdjęcie z roku 2011 jak był sprowadzany, według Carfaxu uderzony z tyłu, błotnik malowany, lampa wymieniona, kufer lewy pęknięty poklejony bez malowania, szyba do wymiany bo jest matowa, nic więcej na żywo nie zauważyłem ale fachowcem nie jestem, jedzie prosto reszta wyjdzie w praniu :)

Dariow jak chcesz to wpadnij do mnie rozbierzemy moją maszyne i zobaczysz co i jak