II Artur II Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Czy Wasze Ventki maja dobry klakson? Bo moj jest tragiczny, potrzebowalem go uzyc i sam go ledwo slyszalem. Kiedys probowalem podregulowac ale to pomaga na chwile. Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jak podepniesz klaksony przez przekaźniki, bezpośrednio z aku, to będzie głośno!Masz dwa klaksony, jeden z przodu po lewej stronie - pod filtrem, a drugi po prawej przy wydechu. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 No wiem Radek gdzie sa klaksony ale brzecza cicho, nic wiecej. Natomiast wytlumacz mi dokladniej - przez przekaznik czy bezposrednio? Bo mi sie gryzie jedno z drugim :-) Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Ja sobie dołożyłem takie trąbki ze sprężarką. Dawało jak jasny piorun http://allegro.pl/sygnal-dzwiekowy-klakson-12v-glosny-fanfara-od-ss-i2123529840.html http://allegro.pl/fanfary-klaksony-dwutonowe-metalowe-i2150282124.html http://allegro.pl/fanfary-klakson-sygnal-sygnaly-glosne-i2161674853.html i przykręciłem jo do podestu pasażera od spodu- fajnie wyglądało i mocno dawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Fajne i niedrogie te fanfary. Tylko nie mam wiary ze mi sie to gdzies w moto zmiesci :-) Edytowane 15 Marca 2012 przez II Artur II Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 No wiem Radek gdzie sa klaksony ale brzecza cicho, nic wiecej. Natomiast wytlumacz mi dokladniej - przez przekaznik czy bezposrednio? Bo mi sie gryzie jedno z drugim :-) Bezpośrednio, przez przekaźnik.tj. przewód z instalacji dajesz na przekaźnik jako sterujący, na nóżkę 85,plus z akumulatora przez przekaźnik na klakson, czyli na nóżkę 30 i z nóżki 87 dalej,i masa z przekaźnika do masy motoru lub akumulatora, nóżka 86.Wot technika :) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 A gdzie u nas szukać owego przekaźnika? Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Kupić w sklepie motoryzacyjnym lub elektrycznym.Jest to zwykły przekaźnik od np. świateł mijania. A wygląda tak:http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/1d5154784f785853e5ac24f01bdcb5e2500x500_7610.jpg&imgrefurl=http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1823868.html&h=400&w=547&sz=55&tbnid=UjQ01L7Qg31aTM:&tbnh=88&tbnw=120&prev=/search%3Fq%3Dprzeka%25C5%25BAnik%2Bsamochodowy%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=przeka%C5%BAnik+samochodowy&docid=jJTiPC-73UmdWM&hl=pl&sa=X&ei=stJiT8m_EYfVsgaO-IH2BQ&sqi=2&ved=0CFsQ9QEwAQ&dur=0 Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ok, dzięki Dyzio77Patrzyłem dziś jakie mam opony. Obie Dunlopy, tył to 404 a przód 404F. Na tylnej jest znaczek "B", to znaczy że jest wzmacniana? Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Podobno jest wzmacniana - jak ma znaczek "B".Na takich oponach jeździłem Shadowką i nie narzekałem, tylko bez "B" oczywiście :)Ja dziś od rana śmigam na moto, załatwiłem dużo spraw :)Teraz siedzę do 22:00 w robocie, potem cruzik po mieście - będzie lansik z oświetleniem :) :) :)Lewa w górę!Pozdrawiam Wszystkich!Miłego weekendu (w siodle)!!! Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 no dziś maszyne poskładałem i umyłem tak więc w niedzielę pierwsza trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Pogoda rewelacyjna koledzy! Tylko korzystać :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 II Artur II oznaczenie B dla opony wzmacnianej wygląda jak na zdjęciu poniżej. Ja sprawdziłem swoją tylną i mam zwykłego Dunlopa bez wzmocnienia, nowy Michelin Commander II już czeka na założenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 No to dobiłeś chłopa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 forrest2000 wątpię. Zdjęcie nr 2 z wklejonych przez Artura to foto przodu, a tam opona wzmacniana być nie musi. Sądzę, że zdjęcia tyłu nie zrobił bo pod tylnym błotnikiem to tzw. guzik widać. Ja na swoich oponach też mam to B w cudacznej elipsie ale nie wiem o czym ono mówi, kategoria B czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi