Dariow Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Harbuz widziałem Twoje moto do sprzedaży prawda to czy fałsz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORYS69 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Panowie, kończy się sprzęgło. Może ktoś podpowie co i jak. Co kupići wymienić??Nie potrafię obsługiwać na tym forum zakładki "szukaj " :banghead: . harbuz- jeżeli potrafisz to znajdź w moich postach. Kiedyś opisałem krok po kroku co kupić , jak wymienić tarczki i na co zwrócić uwagę. Jeżeli Ci się nie uda daj znać to spróbuję to zrobić jeszcze raz. :) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Nie potrafię obsługiwać na tym forum zakładki "szukaj " :banghead: . harbuz- jeżeli potrafisz to znajdź w moich postach. Kiedyś opisałem krok po kroku co kupić , jak wymienić tarczki i na co zwrócić uwagę. Jeżeli Ci się nie uda daj znać to spróbuję to zrobić jeszcze raz. :) pozdr.Są twoje posty, ale nie ma nic o sprzęgle. Proszę o wystawienie jeszcze raz, lub daj mi na mila. Dzięki i pozdro. Ok, już znalazłem. Szkoda, że kosztuję aż 400 zł w górę. Takich jak twoje za 180 zł to nijak nie ma. Pzdr. Edytowane 6 Października 2014 przez harbuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORYS69 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Nie jestem pewien ale ( trzeba wyjąć stare i pomierzyć ) chyba będą pasować. http://allegro.pl/tarcze-sprzeglowe-nhc-v-max-royal-star-xvz-1300-i4651820978.html Miałem ROYALA z 99r w którym wymieniałem tarczki i po jakimś czasie wymieniałem w VENTURZE z 2006 .Tarczki były identyczne.Ale sprawdź - wyjmij stare i zmierz czy się zgadzają wymiary z tymi podanymi w aukcji. pozdr. Edytowane 6 Października 2014 przez BORYS69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Nie jestem pewien ale ( trzeba wyjąć stare i pomierzyć ) chyba będą pasować. http://allegro.pl/tarcze-sprzeglowe-nhc-v-max-royal-star-xvz-1300-i4651820978.html Miałem ROYALA z 99r w którym wymieniałem tarczki i po jakimś czasie wymieniałem w VENTURZE z 2006 .Tarczki były identyczne.Ale sprawdź - wyjmij stare i zmierz czy się zgadzają wymiary z tymi podanymi w aukcji. pozdr.Super. Dzięki za linka. Domyślam się, że jak chcę się dostać to muszę zlać oliwę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORYS69 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Super. Dzięki za linka. Domyślam się, że jak chcę się dostać to muszę zlać oliwę?? Nie ma takiej konieczności, jak postawisz na bocznej podpórce to olej będzie po przeciwnej stronie silnika. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Super, bo dopiero co zalałem nową oliwę. Miał kiedyś mój kolega taki przypadek, że po zmianie zaczęło ciągnąć. Wymienił na nowy i ustało. Tutaj raczej nie będzie takiej sytuacji, bo olej zawsze ten sam. No skończyło się :angry: . Tak czy inaczej naprawa będzie po weekendzie, bo zapowiadają dwadzieścia kilka stopni. Pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Super, bo dopiero co zalałem nową oliwę. Miał kiedyś mój kolega taki przypadek, że po zmianie zaczęło ciągnąć. Wymienił na nowy i ustało. Tutaj raczej nie będzie takiej sytuacji, bo olej zawsze ten sam. No skończyło się :angry: . Tak czy inaczej naprawa będzie po weekendzie, bo zapowiadają dwadzieścia kilka stopni. Pzdr, Tarcze wymienione. Jeżeli ktoś będzie chciał to są zdjęcia dla potomnych. Szkoda tylko, że wymieniłem same tarczki. Problemem było odkręcenie śruby od docisku. Tak czy inaczej jest poprawa, ale nie wiem na jak długo, bo różnica w starych, a nowych w grubości jest niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosiu Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Witam mam pytanko. Ile macie na liczydle przy wymianie tarcz sprzeglowych????Sorry brak polskich fontow( mam tylko umlauty:))Bo nie wiem kiedy mam zaczynaç szukac nowych tarcz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Moja ma juz 57 tys.mil i sprzęgło zaczyna ślizgać.Całe szczęście na razie objawia się to tylko na głownie na 5 biegu jak chcę coś gwaltownie wyprzedzić w górnym zakresie obrotów przy gwałtownym dodaniu gazu.W dolnym zakresie obrotów nie ma problemu.Biorę sie za to zimą.Moje zdanie na temat wymiany sprzęgła jest takie: obowiązkowo wymiana tarcz sprzegłowych i spreźyny centralnej - dla mnie,tu nie ma zmiłuj się. Wnikliwa kontrola przekładek sprzęgłowych na płycie traserskiej. Jakiekolwiek odkształcenie - dyskwalifikacja zakup nowych.Z doświadczenia z motocyklami klientów mających weża w kieszeni wiem ,że nie zachowanie tych zasad pokutuje bardzo szybkim zużyciem mowych tarcz sprzęgłowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haytauer Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Tarcze wymienione. Jeżeli ktoś będzie chciał to są zdjęcia dla potomnych. Szkoda tylko, że wymieniłem same tarczki. Problemem było odkręcenie śruby od docisku. Tak czy inaczej jest poprawa, ale nie wiem na jak długo, bo różnica w starych, a nowych w grubości jest niewielka. Jak możesz i masz prześlij zdjęcia na [email protected] mam zamiar także sie za to zabrać - zastanawiam sie czy przy okazji nie wymienić siłownika sprzęgła - cos takiego http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-silownika-sprzegla-yamaha-xvz1300-i4693864089.html. Chyba ze ktos juz to robil to prosze o info. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witam mam pytanko. Ile macie na liczydle przy wymianie tarcz sprzeglowych???? Nie wiem ale z mojego doświadczenia wiem że to wszystko zależy jak kto jeździ a może raczej gdzie , ja swoim poprzednim moto naśmigałem dużo tysięcy km ale wszzystko przeważnie było w trasie i było OK a inni przy takim przebiegu jużniestety mieli problemy ( albo ktoś wcześniej cofnął licznik ) .Od roku posiadam Venture i przejechałem 26 tys. km.. jak na razie bez problemów i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Witam kolegów!!!Mam pytanko. Czy mógłby mi ktoś podrzucić rysunek z wymiarami adaptera do podnośnika hydraulicznego. Gdzieś już na forum widziałem taki ale niestety za mało wymiarów jest podanych. Ewentualnie ja wykonam rysunek i podesłał bym komuś co ma taki adapter i by mi naniósł wymiary. Mogę to zrobić w sumie sam ale dużo czasu to zajmie i experymentów niepotrzebnych. Będę wdzięczny. Podnoszenie bez takiego adaptera to duże ryzyko złamania miski olejowej i upadku moto z podnośnika.Ps.Pozdrowionka dla coraz większej rzeszy venturowców. Jeszcze trochę i HD prześcigniemy :rolleyes:Dodałem rysunek adaptera do podnośnika dla Yamaha wenture 1300. Kolegę który już coś takiego robił bardzo proszę o uzupełnienie wymiarów. Ja to naniosę na rysunek i puszczę na forum. Będzie dla potomnych.Mile widziane wszelkie wymiary jak przekrój profilu. długość całkowita odstępy itd.itp. Wszelkie sugestie mile widziane.Witam kolegów ponownie. Zamieszczam gotowy rysunek z adapterem do podnośnika. Mam nadzieję że się nie pomyliłem. Jak by coś było źle to piszcie. Rysunek wykonałem według projektu HAYTAUER. adapter yamaha.pdf Edytowane 3 Listopada 2014 przez wto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam serdecznie kolegów już w bardziej jesienno zimowej pogodzie ale właśnie jest czas na pewne naprawy i zmiany :) Kto z kolegów mi doradzi jakie opony kupić do Venturki bo na swoich jeżdżę już dwa sezony a mam oryginalne ze stanów |Danlopy i nie bardzo się spisują bo są typowo na autostrady i gorące klimaty :( Pozdrawiam i czekam za podpowiedziami jakiej firmy i jakie oznaczenia bo wiele jest w tych rozmiarach ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam serdecznie kolegów już w bardziej jesienno zimowej pogodzie ale właśnie jest czas na pewne naprawy i zmiany :) Kto z kolegów mi doradzi jakie opony kupić do Venturki bo na swoich jeżdżę już dwa sezony a mam oryginalne ze stanów |Danlopy ja swoje oryginalne zjeździłem w tamtym roku , w marcu kupiłem sprawdzone już w innym sprzęcie HAIDENAU , niestety w październiku musiałem zmienić tył bo wyłysiał . Wniosek mamy taki albo za mało jeździsz albo ja za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi