Skocz do zawartości

Yamaha Royal Venture, wątek użytkowników

maciejka 750
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Maniu. Cieszę się, że zakupiłeś kultowego sprzęta i życzę wspaniałej pogody do końca sezonu abyś mógł się nim maksymalnie nacieszyć jeszcze w tym roku. Co do Twojego modelu Ventki to widziałem na forum, ale dużo postów wstecz kilku kolegów co pisali kilka słów o Venteczce 1200 bo takie moto posiadali. Spróbuj odszukać te posty i wejdź na ich PW może zostawili namiary telefoniczne na siebie. Wyślij im wiadomość to może się odezwą i będziesz miał fajny kontakt. Spróbuj również na nowym forum Venturkowym, które hula od sierpnia - vcpl.phorum.pl Pozdrawiam i do zobaczenia! :buttrock:

Cześć kolego!!! Właśnie jestem świeżutko po regeneracji centralnego amora. namiary dostałem od kolegów z forum tu maż link do firmy która ci to rzetelnie zrobi. www.nagengast.pl firma z Gdańska dostałem 2 lata gwarancji.

Jeśli chodzi o wymontowanie centralnego amora to tak:

Musisz zdemontować podnóżki pasażera, zdjąć siedzenie wymontować akumulator, wymontować kosz akumulatora, ten plastikowy, zdemontować boczki te malowane. Następnie przedłużka do klucza nasadowego długa i najlepiej żeby była z taką końcówką że możesz ją odchylać, ponieważ dojście nie jest współosiowe i musisz trochę klucz odchylić, klucz nasadowy troszkę głębszy ale nie za bardzo nr 17, pamiętaj aby dobrze włożyć klucz bo śruba jest dokręcona momentem 50 Nm i jak dobrze nie spasujesz to wyślizgasz śrubę, a wtedy będzie problem bo słabe dojście żeby flexem obciąć mówię tu o górnej nakrętce. Teraz pamiętaj aby tylko od strony nakrętki wkładać klucz bo z drugiej strony jest takie zabezpieczenie na stałę, tak że nie trzeba klucza. Jeżeli będziesz to robił na zewnątrz to po zdemontowaniu amora weź na miarę amora dotnij jakiś płaskownik albo coś i przyłap jaką kolwiek śrubą w miejscu amora. Po co? ano poto żebyś mógł motorek odprowadzić do garażu bo inaczej cały ciężar siądzie na tylnym błotniku i go nie ruszysz. Oczywiście jakiś podnośnik obowiązkowy. generalnie 30 min i gotowe jak na pierwszy raz. jak już zatrybisz o co kaman to 20 min z piwem w ręku.

Po zdemontowaniu masz tam taki wahacz. Najlepiej go zdemontuj 3 sek roboty. On jest na 4 łożyskach igiełkowych. Weź je sobie sprawdź jak dobre o dobrze wymyj z piasku a potem tawocik ŁT do łożysk i przy montażu będzies miał z głowy. Koszt naprawy amorka to 435 zł z wysyłką powrotną + wysyłka w stronę firmy. Przed wysyłką zadzwoń do nich wszystko ci powiedzą. w przesyłce umieść kartkę z adresem zwrotnym. Jak będziesz ten wahacz demontował to zwróć uwagę jak jest zamontowany, żeby go zamontować tak samo, Jest różnica.to chyba wsio. Mam nadzieję że pomogłem. W razie pytań pisz to podpowiem. nie podaje numeru bo jestem obecnie za granicą, więc pisz na maila albo forum. [email protected]

Pozdrawiam.

witam ,zakupiłem niedawno kultową xvz 1200i szukam kogoś co też na takim sprzęcie jeżdzi.

Witam i pozdrawiam w sprawie możesz zagadać z Rumcajsem klub Biały Orzeł Poznań

on cały czas dosiada ten model

tel 661 925 520 e-mayl [email protected]

WITAM ZAKUPIŁEM NOWY SPRZĘT VENTURĘ 1300 Z 2007 ROKU POTRZEBUJE PRZESTROIĆ RADIO CD W OKOLICY KRAKOWA CZY KTOŚ MA NAMIARY.

MOŻE KTOŚ POSIADA TAKI MOTOR W KRAKOWIE CHĘTNIE SIĘ SKONTAKTUJE ABY DOPYTAĆ PARĘ SPRAW

Cześć

ja jestem z Krakowa i Proszowic ,przestrajałem radio tam gdzie Kristofer ,chłopak już powinien mieć wprawę bo jak byłem u niego to takie radio widzial po raz pierwszy

mój telefon 507 018 732

Witam koledzy. Wybieram się z plecaczkiem od 12 września do Chorwacji północznej czyli okolice Istrii i wyspy KRK może ktoś z kolegów będzie tam w tym czasie i będzie można razem grzieś oranżadę wypić? Pozdrawiam

Wybieram się z plecaczkiem od 12 września do Chorwacji północznej czyli okolice Istrii i wyspy KRK może ktoś z kolegów będzie tam w tym czasie i będzie można razem grzieś oranżadę wypić?

W tym roku byłem w maju na moto w lipcu puszką ale nie wiem czy jeszcze raz nie śmignę we wrześniu muszę jeszcze tylko kogoś namówić , ale to nie będzie problem , tak myślę

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...