Dariow Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Hejka kogo dzisiaj mijałem w Nowy Sączu na moście, jechaliśmy grupą 14 motocykli a z naprzeciwka czarna Ventka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercurius Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Witam szanowne grono posiadaczy królewskiej gwiazdy, Dzięki nie ocenionej pomocy kolegi "Maciejka" w dniu wczorajszym do mojej stajni zawitała Venturka.Stacjonuje tam jeszcze Honda Shadow VT1100Mam nadzieję spotkać się z większością z Was osobiście w bieżącym sezonie na polskich drogach a może nie tylko polskich.Pozdrawiam serdecznieMario Edytowane 2 Czerwca 2014 przez mercurius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORYS69 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Powitać nowego KOLEGĘ i jego VENTURKE :)Do zobaczenia na trasie. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercurius Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Mam pytanie do szanownego grona.Nie mogę ogarnąć tempomatu, postępuję zgodnie z instrukcją kolegi założyciela wątku i brak jest reakcji. "moto rozpędzasz na 5 biegu do prędkości min 50milzałączasz przycisk centralny pod kaseciakiem zapalają się kontrolkiakceptujesz potwierdzasz małym przyciskiem nad starterem"Coś nie kluczy, może ktoś przerabiał już ten temat, przejrzałem już 30 stron wątku, lecz nic na razie nie znalazłem w tej kwestii.Gdzie znajdę bezpieczniki odpowiedzialne za tempomat.Za pomoc z góry dziękuję.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Mam pytanie do szanownego grona.Nie mogę ogarnąć tempomatu, postępuję zgodnie z instrukcją kolegi założyciela wątku i brak jest reakcji.Coś nie kluczy, może ktoś przerabiał już ten temat, przejrzałem już 30 stron wątku, lecz nic na razie nie znalazłem w tej kwestii.Gdzie znajdę bezpieczniki odpowiedzialne za tempomat.Za pomoc z góry dziękuję.Mario Tempomat działateż na 4 biegu. Zakres tempomatu jest od 50 do 130 km/h choć jak testowałem mój to płynnie utzrzymywał i 140 km/h.Bezpiecznik tempomatu jest w skrzynce bezpieczników pod prawą owiiewką nóg (trzeba ją zdemontować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercurius Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dziękuję za podpowiedź, sprawa jest o tyle dziwna iż po załączeniu tempomatu zapalają się trzy kontrolki, następnie dwie gasną i na tym się kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Z tego co pamietam to jeszcze lekkie odkrecenie gazu jest jakby potwierdzeniem decyzji i od tego momentu tempomat zaczyna dzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaurusPL Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jest tu ktoś kto zna się na mechanice? Nie działa mi prawy przedni cylinder, wiecie co to może być? Gaziory wyregulowane i wyczyszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Mercurius może to Ci pomoże, nie według instrukcji ale z jazdy:1. Przełącznik Cruise przesuwam w pozycję ON (do góry), zapala się lampa On i na chwilkę lampka Set2. Naciskam przycisk Set/Dec i motor przechodzi na tempomat ale najpierw prędkość trochę spada i dopiero za chwile się stabilizuje (w tym momencie zapala się lampka Set i świeci dopóki tempomat się nie wyłączy3. W czasie jazdy na tempomacie przyciskiem Set/Dec możesz zmniejszyć prędkość a przyciskiem Res/Acc zwiększyć pamietając że przeskakuje o 1 mile/h a nie 1 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Mercurius może to Ci pomoże, nie według instrukcji ale z jazdy:1. Przełącznik Cruise przesuwam w pozycję ON (do góry), zapala się lampa On i na chwilkę lampka Set2. Naciskam przycisk Set/Dec i motor przechodzi na tempomat ale najpierw prędkość trochę spada i dopiero za chwile się stabilizuje (w tym momencie zapala się lampka Set i świeci dopóki tempomat się nie wyłączy3. W czasie jazdy na tempomacie przyciskiem Set/Dec możesz zmniejszyć prędkość a przyciskiem Res/Acc zwiększyć pamietając że przeskakuje o 1 mile/h a nie 1 km/hZ tego co zauważyłem u mnie to przycisk SET/DEC muszę przytrzymać ponad sekundę a potem troszkę podgonić przyciskiem RES/ACC. Teraz ja mam pytanie ile wytrzymują wam akumulatory jak nie jeździcie? Ja upiłem nową Yuasę i motocykl wydoił mi ja w ciągu dwóch tygodni postoju. Jak ją naładuję muszę poszukać co kradnie tyle prądu. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez slaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Z tego co zauważyłem u mnie to przycisk SET/DEC muszę przytrzymać ponad sekundę a potem troszkę podgonić przyciskiem RES/ACC. Teraz ja mam pytanie ile wytrzymują wam akumulatory jak nie jeździcie? Ja upiłem nową Yuasę i motocykl wydoił mi ja w ciągu dwóch tygodni postoju. Jak ją naładuję muszę poszukać co kradnie tyle prądu.Tak jak kolega pisał trzeba przytrzymać przycisk SET/DEC a następnie podgonić RES/ACC u mnie też tak to działa i utrzymuje tępomat do 14km/h a co do akumulatora to musi coś pobierać prąd lub jakiś wadliwy egzemplaż kolega kupił poza tym polecam ładować ako prostownikiem do akumulatorów żelowych ponieważ przy normalnym prostowniku nie wytrzymują za długo :) Jest tu ktoś kto zna się na mechanice? Nie działa mi prawy przedni cylinder, wiecie co to może być? Gaziory wyregulowane i wyczyszczone.Kolego mechanika jest prosta przy silniku jeśli dostaje paliwo do cylindrów z dobrą mieszanką powietrza to albo nie ma iskry wymiana świecy może pomóc lub gdzieś problem elektryczny że nie dochodzi prąd do świecy przewody wysokiego napięcia lub cewka i oby to było to bo może być coś z tym cylindrem i nie ma ciśnienia ale to również można sprawdzić manometrem na jakimś warsztacie nawet samochodowym :) Koledzy wybiera się może ktoś swoją Gwiazdą do Augustowa na Moto-Noce 13-15.06? Miło było by się z kimś wymienić spostrzeżeniami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Jest tu ktoś kto zna się na mechanice? Nie działa mi prawy przedni cylinder, wiecie co to może być? może tylko swieca a moze cewka zaplonowa trzeba sprawdzi Kolego slaczek nie masz ochoty się zresetować ?? jak znajdziesz czas to zapraszam nr . chyba masz slaczek ja miałem yuase 7 lat ti sprzedałem do jest firma :the best : coś musisz mieć po drodze niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 jeszcze nie wiem co będę robił w przyszły weckend ale w ten jadę na potworny do Ząbkowic Śląskich właśnie się pakuje może tam ktoś z venturką będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Pomierzyłem ile ciągnie na wyłączonym zapłonie i wyszło mi 60 mA. Tyle bierze normalny samochód ale to jest motocykl i jak dla mnie trochę za dużo. Matematycznie przy takim obciążeniu akumulator w pełni naładowany powinien wytrzymać 12,5 dnia.Po wypięciu bezpiecznika BACK UP pobór znika. Sprawdzając na schemacie po tym bezpieczniku jest Radio, CB i wskaźnik poziomu paliwa ale tu obstawiam ogólnie licznik a w nim podtrzymanie pamięci przebiegu dziennego. Z ciekawości sprawdziłem w beemce tam pobiera 10mA ,ale tam jest stary kwarcowy zegarek który co sekunde pobiera impuls do pracy. Mam prośbę do kogoś z forum kto ma pojęcie jak zmierzyć pobór prądu z akumulatora na postoju.Niech zmierzy jaki jest pobór prądu w sprawnym motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Witam, po małej nieobecności. Wracam sobie dziś z Okęcia do domu, a tu na Alejach Jerozolimskich widzę wiśniowe XVZ na dolnośląskich tablicach, czyżby któryś z Kolegów odwiedził Vavatown? Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi