maniek1z Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 więcej o cb masz na tej stronce http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/115583-audio-w-venture/page-5?&ja osobiśćie jestem zadowolony z gościa z katowic a zestaw z łodzi mi coś nie działa muza fajnie gra ale cb nie mogę nadawać jak już pisłaem na w/w forum na innym zestawie całkeim nieźle a namiary to Katowice ul Kępowa co do nr to nie jestem pewny ale to chyba 24 jeden minus muszisz być motocyklem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 więcej o cb masz na tej stronce http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/115583-audio-w-venture/page-5?&ja osobiśćie jestem zadowolony z gościa z katowic a zestaw z łodzi mi coś nie działa muza fajnie gra ale cb nie mogę nadawać jak już pisłaem na w/w forum na innym zestawie całkeim nieźle a namiary to Katowice ul Kępowa co do nr to nie jestem pewny ale to chyba 24 jeden minus muszisz być motocyklemDzięki wielkie koledzy>Dzisiaj pojeździłem po mojej zapadłej dziurze no i niestety w jelonce niema mocnego co by mi to radyjko przestroił. Trudno. Poszukam schematu i może wtedy się uda. A jak nie to w przyszłym sezonie myknę do Katowic w ramach wycieczki i przerobię. A tak w ogóle to gdzie się mikrofon podłącza aby nadawać na CB. Czyżby pod gniazdo intercom czy w kaseciaku na czaszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO.STAR Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Witam Mario już dwa razy bylem u was w Bytowie na otwarciu sezonu ale Ciebie na venturce nie widziałem. Znam tam paru chłopaków ,może za rok i my się spotkamy jak nie w Bytowie to może w Karlinie bo Bytów przyjeżdża do nas na otwarcie .No to do spotkania hel Szkoda Marsinus ze nie bede mugl do dojechac do Bornego chociaz mam tylko 80 km,ale w tych dniach planujemy wyjazd za zachodnia granice.Planujemy zwiedzic wyrzutnie v 2.Nastepnym razem gdy bedziesz w moich okolicach daj znc moze wtedy sie uda hej Cześć Marsinus szkoda ze nie będę mógł dojechać do Bornego chodziarz mam tylko80 km,ale w tych dniach planuje z kolegami wyjazd do Niemiec planujemy zwiedzić wyrzutnie rakiet v 2 .Może następnym razem gdy będziesz w moich okolicach to daj znać hejSiema Zbysio jak u nas byłeś w Bytowie na mszy to ja na pewno Ciebie widziałem była tylko jedna Venture na mszy a ja stałem zaraz na rogu i kierowałem ruchem ( zawsze tam stoje )i nie miałem jeszcze Venturki tylko Royal Star Tuer Deluxe czarna w pierwszym szeregu stoi (stała zawsze )...:) teraz za rok będzie stała Venturka...:) pozdro Mario Bytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 By nadawać musisz się podłączyć pod gniazdo, które dla ciebie jest na zbiorniki, a dla plecaczka po lewej stronie pod siedzeniem. Podłączyć najlepiej zestaw by korzystać z innych udogodnień.. W ramach wyprzedzenia kolejnego pytania to nadawać możesz po naciśnięciu przycisku na osłonie lewej manetki, W innych moto ten przycisk służy do sygnalizacji długimi światłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 By nadawać musisz się podłączyć pod gniazdo, które dla ciebie jest na zbiorniki, a dla plecaczka po lewej stronie pod siedzeniem. Podłączyć najlepiej zestaw by korzystać z innych udogodnień.. W ramach wyprzedzenia kolejnego pytania to nadawać możesz po naciśnięciu przycisku na osłonie lewej manetki, W innych moto ten przycisk służy do sygnalizacji długimi światłami. Dzięki. Tak myślałem że to te gniazda. Rozebrałem dzisiaj też czaszę i sprawdziłem jakie mam radio FM. No i chyba nie da się przerobić bo nie ma tam żadnej zworki do przestawienia o których pisali na innych forach. Ale z tym da się żyć. Ale CB to nie odpuszczę bo to już u mnie prawie pasja że CB ma hulać, tym bardziej że CB radio posiadam nieustannie od 1989 roku jak tylko się pojawiły kluby. Jeszcze w PAR trzeba było się rejestrować. Ale teraz to to wszystko tak się wykruszyło że nawet niema mi kto tego u nas przestroić.Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.Ps. Właśnie znalazłem schemat do CB radia model Clarion JC-215R. Jak ktoś potrzebuje to służę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackw Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 witam i pozdrawiam wszystkich od czwartku jestem posiadaczem venturki 2006 - pierwsze 500 mil przejechane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Witam MACKW!Gratulacje!Pozdrawiam!Ps. Widzę, że trochę ciężko będziesz miał z przyjazdem na zlot ;) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Witaj. Dobre miejsce do robienia zakupów :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackw Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Moze na zlot troszke daleko, ale czytam juz to forum od kwietnia i duzo sie od was dowiedzialem o tym moto. Przesiadam sie z Roadstar 1700 i szkoda mi tylko tego silnika bo pieknie chodzi :) Mam pytanko czym pompujecie zawieszenie - czy kompresor do kol - taki na stacjach benzynowych jest bezpieczny - u mnie dolaczony do narzedzi miernik pokazuje zero we wszystki - jeszcze sprawdze innym miernikiem i jak tak bedzie trzeba bedzie cos dopompowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Zgodnie z instrukcją to raczej nie proponują pompować bez potrzeby. Co do kompresora to ostrożnie bo można przesadzić i wypchnąć uszczelkę. Lepsza pompka samochodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Ja tam walę z kompresora, oczywiście z umiarem ;)Tak samo myję na myjni ciśnieniowej, tyle, że zimne moto!!! Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 co do tylnego amora to ja też przez kompresor ale przedni to juz pompka na czuja za małe ciśnienie jest wymagane w nim i można spieprzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobi71 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Hej,mam kolejna propozycję na spotkanie na południu. W dniach 21-22.09 (sob-niedz) odbywa sie niezła i coroczna impreza militarna u naszych południowych sąsiadów i to całkiem blisko bo w Ostravie. To dni NATO, pokazy lotnicze, czołgi i takie tam z wielu krajów. Byłem ze 2 lata temu katamaranem z dzieciakami i było super ale kupa samochodów i nastalismy się z 2 godziny w korku do wjazdu na ogromne parkingi. Oczywiście chłopaki na moto wbijali bez kolejki i az mnie skręcało w pojeździe z zazdrości. Jak pogoda pozwoli to ja sie wybieram na moto - to ok 25 km od granicy w Chałupkach.Raczej w sobotę pojadę, chociaż powinienem byc w robocie (zamienię się). Ew. niedziela ale dopiero południu, tak 13:00 Więcej na www.natodays.czgodz. otwarcia gdzieś ok 8:30-16:00 Jacyś chętni? :) Cytuj to co najlepsze w motoryzacji to motocykle, samochody i ich części :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ja odpadam, w tych dniach będę na zlocie motocyklowym w Zaniemyślu czy jakoś tak, koło Poznania ;) Zresztą jadę pod Toruń już 15 września, a wracam około 29 września. W tzw., międzyczasie będę odwiedzał Kolegów na zlocie. ;) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Bobi jak będę miał wolną sobotę i pogoda dopisze to jestem chętny A przy okazji zapytam kto na Venturce albo Royalu był może w niedzielę w Tarnowskich Górach, koło 12 na skrzyżowaniu zauważyłem 4 motory w tym jeden podobny do mojego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi