Skocz do zawartości

Yamaha Royal Venture, wątek użytkowników

maciejka 750
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kawał dobrej roboty zrobiłeś.

Będziemy podziwiać w Sielpi ;)

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

Co do odkręcania sprzęgła jak kolega wspomniał ...wrzuć bieg wciśnij hamulec i... sprawdź czy śrubą jest zabezpieczona (?) ( tak jak pokazujesz na zdjęciu nie chciało ruszyć za skarby)...a potem najlepiej użyj klucza pneumatycznego (do kół) ... u mnie poszło jak w masło ...

Witam Szanowne Grono, Jestem na tym forum ponad rok, ale, raczej jestem biernym "czytaczem". Nadeszła pora, aby się ujawnić i wziąć aktywny udział w życiu forum miłośników Royal Star i Venture. Na początek, chciałbym się pochwalić moją Godzillą: całą zimę ją modyfikowałem i w końcu, w ostatnią sobotę rozpocząłem sezon :) Dla porównania, załączam zdjęcie z ubiegłego sezonu. Dla wtajemniczonych, na forum yamaha-dragstar.pl występuję pod nickiem PrzemekN. LWG :)

piękna maszynka widże że w połowie mat jak masz więcej zdjęć prześlij na prywata a zwłaszcza przednie gmole

Właśnie dziś odebrałem swoją Kochankę z warsztatu od Pana Adama Wujakowskiego.

Zakres prac był dość duży:

- wymiana wszystkich płynów ustrojowych (oleje, hamulce, chłodnica),

- wymiana sprzęgła,

- wymiana przewodów hamulcowych,

- czyszczenie zacisków itd.,

- wymiana simeringów w lagach,

- wymiana akumulatora (niestety…)

- regulacja zaworów,

- synchronizacja gaźników.

Jednym słowem, przygotowanie Kochanki do sezonu ;)

Przewody sam kupiłem w PTM (360,- PLN), sprzęgło, filtr oleju i simeringi w Yamasze na Połczyńskiej, nowe żelowe aku z Larsona na Połczyńskiej (315,- PLN). Robocizna i materiały eksploatacyjne 1.600,- PLN.

Powiem, tak, podobało mi się podejście Pana Adama, każda rzecz odkręcona od motoru, odkładana była na szmatkę leżącą na półce stojącego obok podnośnika regału. Pan Adam nie widział problemu z obecnością podczas naprawy przy motorze, a nawet pozwolił samemu pogrzebać przy swoich rzeczach (elektryka). Na każde pytanie cierpliwie odpowiadał, dzwonił i informował o opcjach – zarówno technicznych, jak i cenowych.

Jestem zadowolony z obsługi i serwisu.

Gorąco polecam:

Adam WUJAKOWSKI

ul. Ordona 2a (visa vi HONDY)

01-237 Warszawa

+48784566161

Dodam, że Pan Adam wcześniej pracował w serwisie Yamaha na ul. Połczyńskiej.

Od dziś już śmigam na moto ;)

Pozdrawiam!

Lewa w górę!

Ps. Mam dobrą pamięć, ale krótką.

Rozmawiałem z którymś z Kolegów, w sprawie amortyzatora centralnego.

Sprawa przedstawia się następująco: Amortyzator lepiej kupić nowy, Pan Adam nie praktykuje regeneracji. Ostatnio jak kupował pod klienta, a było to jakiś czas temu, kosztował ponad 1.000,- PLN.

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

Cześć Przemek

A ja już widziałem tralalala :biggrin: , ładna maszyna :clap:

Ano widziałeś :) Dziękuję za uznanie :notworthy: A teraz, innym też pokażę parę ujęć przednich gmoli

Dodatkowo, wrzucam jeszcze parę zdjęć zrobionych podczas przebudowy. Przednie gmole to mój autorski projekt, który został zrealizowany w warsztacie, specjalizującym się w detalach, stosowanych na jachtach. Trochę ważą, ale idealnie chronią maszynę i nogi kierowcy :) Miałem w zeszłym roku drobną przygodę zakończoną położeniem maszyny na lewym boku i oprócz wygiętej klamki, rozbitego łokcia i urażonej dumy, nic się nie stało :)

post-60038-0-00475600-1366319095_thumb.jpg

post-60038-0-83062300-1366319179_thumb.jpg

post-60038-0-05100100-1366319813_thumb.jpg

post-60038-0-60182000-1366319839_thumb.jpg

Fajnie to wygląda, ale chciał bym obejrzeć dokładnie na zlocie.

Pozdrawiam!

Dyzio

Dzięki Dyzio za pamięć o moim amorku . Chyba się zdecydowałem wybieram regeneracje trochę mniej złotówek to kosztuje a i gwarancje na dwa lata dają . Szkoda że nie będzie mnie na zlocie będzie co oglądać kochanki będą pięknie wyglądały. Jeszcze raz dzięki nara

witam Panów ja też już poskładałem sprzęt pozostało mi tylko wymiana tarcz bo niestety jak hamuje to jakbym skakał (żabka) mam jeszcze małe pytanko czy ktoś kupował takie osłony na nogi http://allegro.pl/show_item.php?item=3119591244 moje są trochę popękane a nie chcę kleić itd. czy jest to solidnie wykonane i jak bardzo różnią się od oryginałów

Ano widziałeś :) Dziękuję za uznanie :notworthy: A teraz, innym też pokażę parę ujęć przednich gmoli

Dodatkowo, wrzucam jeszcze parę zdjęć zrobionych podczas przebudowy. Przednie gmole to mój autorski projekt, który został zrealizowany w warsztacie, specjalizującym się w detalach, stosowanych na jachtach. Trochę ważą, ale idealnie chronią maszynę i nogi kierowcy :) Miałem w zeszłym roku drobną przygodę zakończoną położeniem maszyny na lewym boku i oprócz wygiętej klamki, rozbitego łokcia i urażonej dumy, nic się nie stało :)

Witam kolegę :) podoba się i te gmole dają radę :) jest inna i to jest najważniejsze.Napisz mi gdzie kupiłeś te szprosy czerwone...Pozdro i do zobaczenia na zlocie.

Trzeba zapytać Numanoida, może on wymieniał.

Witam cię Arturze,nowy amorek centralny w obecnej promocjii na USA kosztuje ok.440 $ plus oczywiście cło, podatki,transport itd... także 2000 pln trzeba odłożyć :banghead: no może jakieś 1900 Pln :banghead: Ból do sześcianu!! Ja na szczęście nie mam z nim problemu :biggrin: mały przebieg mało w obciążeniu jeżdzony.

Witam cię Arturze,nowy amorek centralny w obecnej promocjii na USA kosztuje ok.440 $ plus oczywiście cło, podatki,transport itd... także 2000 pln trzeba odłożyć :banghead: no może jakieś 1900 Pln :banghead: Ból do sześcianu!! Ja na szczęście nie mam z nim problemu :biggrin: mały przebieg mało w obciążeniu jeżdzony.

Siemka Robert

Nieporozumienie, mi chodziło o gumy gaźnika, czy Ty je wymieniałeś?

--

pozdrawiam

Artur Wojtkowski

Siemka Robert

Nieporozumienie, mi chodziło o gumy gaźnika, czy Ty je wymieniałeś?

hi hi hi....nie tych gum też nie wymieniałem :biggrin: ,ale jak są popękane to jak najbardziej należy je wymienić.Potem jakieś lewe powietrze itd....

• 2 tygodnie później...