maniek1z Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 u mnie ok ale mam kumpla który miał popękane wloty w Royalu A i przepuszczał mu jeden lewe powietrze i wtedy maszyna nie gadała tak jak powinna jak masz to rozebrane i chcesz pojeździć jakiś czas bez problemów to powinno się to wymienić z uwagi choćby na dostęp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Panowie sprawdzcie jak wygladaja u Was gumy nad gaznikami tzw.króćce ssące.Moje sa jakiestakie popękane i nie wiem czy nie musze je zmienić na nowe. Też miałem zmienić te gumy bo w serwisie nie jest duży koszt. U Numanoida widziałem żenie były takie spękane. Masz już pochromowane te detale? Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbysio Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 witam,po dzisiejszej jeździe mam wyciek z centralnego amortyzatora.może ktoś poradzi w kłopocie?nie wiem czy można go zregenerować czy muszę kupić nowy?A może jakieś namiary na nowe uszczelniacze?Proszę o pomoc.I jeszcze jedno -ile powinno być w nim atmosfer i w przednich lagach?Będę wdzięczny za pomoc.Przyjemnej jazdy bo już można pośmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Wróć parę tematów wcześniej. Temat atmosfer był przerabiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Chłopaki wracam do tematu sprzęgła. Na allegro nie znalazłem nic do mojego rocznika - 2005 (lub 2006 nie pamiętam pisze z pracy wiec...) wszystkie sa do roczników 99-01 - czy były jakieś różnice? No i jakie wybrać - tańsze czy droższe? Niby te droższe EBC są lepsze ale czy to prawda? Ktoś ma jakiś film instruktażowy - krok po kroku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert316 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 koledzy potrzebna pomoc wczoraj po dłuższej jeżdzie ,około 100km moja venturka zaczęła kichąć i prychać na wolnych obrotach i pojawił się wyciek paliwa, wstępnie wyglądało jakby leciało gdzieś z filtra powietrza po lewej stronie, motor odebrałem w piątek z serwisu ale oni mieli wymienić tylko filtry i oleje i opony podobno przy silniku nikt nie grzebał , koledzy twierdzą, że może zawiesiła się iglica w gażniku i przelewa a nadmiar paliwa wywala do filtra.Czy ktoś może potwierdzić taką teorię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Jeżeli nie mam narzędzia jak na zdjęciu to jak wykręcić to ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Widzę, że ventures.org zaliczyłeś, wiec pewnie masz już te czternaście pięknych zdęć. Nie martw się, ja też się bałem sam za to zabrać i wstawiłem motor do warsztatu, koszt wymiany sprzęgła to 150,- PLN pisałem o tym kilka stron wyżej. Stwierdziłem, że nie będę ryzykował i niech zajmie się tym fachowiec. Pozdrawiam! Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertus Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Też miałem zmienić te gumy bo w serwisie nie jest duży koszt. U Numanoida widziałem żenie były takie spękane.Masz już pochromowane te detale?Tak wróciły z chromu i są super ale z tymi gumami to nie wiem bo znalazłem na allegro tylko za 675pln.Może widziałeś gdzieś tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbysio Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Panowie ja po prośbie czy ktoś z was wymieniał lub regenerował amortyzator centralny.Mój ma przecieki , i nie wiem czy jak olej wykapie to dobić powietrza i to wystarczy bez ojeju . Wyczytałem na forum że podobny problem miał Korsarz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Tak wróciły z chromu i są super ale z tymi gumami to nie wiem bo znalazłem na allegro tylko za 675pln.Może widziałeś gdzieś tańsze? Trzeba zapytać Numanoida, może on wymieniał. Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Czy ktoś ma może nr tel do Borysa69? Jeśli tak to proszę o podesłanie na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Jeżeli nie mam narzędzia jak na zdjęciu to jak wykręcić to ustrojstwo? Z tego co pamietam, to zapinasz bieg i wciskasz nozny hamulec. Masz wtedy zablokowane sprzeglo i mozesz krecic srube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Czy ktoś ma może nr tel do Borysa69? Jeśli tak to proszę o podesłanie na PWWidzę, że przyda się nasza lista alarmowa, więc nie czekając na garstkę spóźnialskich zaczynam rozsyłanie, potem zgodnie z obietnicą będę robił aktualizacje. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahib Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam Szanowne Grono, Jestem na tym forum ponad rok, ale, raczej jestem biernym "czytaczem". Nadeszła pora, aby się ujawnić i wziąć aktywny udział w życiu forum miłośników Royal Star i Venture. Na początek, chciałbym się pochwalić moją Godzillą: całą zimę ją modyfikowałem i w końcu, w ostatnią sobotę rozpocząłem sezon :) Dla porównania, załączam zdjęcie z ubiegłego sezonu. Dla wtajemniczonych, na forum yamaha-dragstar.pl występuję pod nickiem PrzemekN. LWG :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi