maniek1z Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 panowie dzięki za pomoc trochę nitów mała aluminiowa blaszka zamontowana od środka i gotowe nawet nie wygląda źle właśnie skonczyłem ale mam kolejny problem a mianowice montując te "usrojstwo" zauważyłem, ż emoje tłumki są różnie zamontowane chodzi mi o miejsce gdzie tłumik łączy sie z rurą przy mocowaniu do czarnych elementów podtrzymujących kufryjak ma być prawidłowo ma to być na stelażach czy też pod załączam zdjęcie tak więc ma to przyjść pod czy na moment coś pokmiciłem nie wiem dlaczego wchodzi mi tylko jedno zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Wysyłka tego ustrojstwa wyniesie więcej niż naprawa.Podjedź do pierwszego lepszego warsztatu samochodowego,najlepiej blacharskiego i zapytaj o spawanie plastyków.Zrobią to od ręki ,a koszt podobny pewnie do tego ,który podał Dyzio. Tak naprawdę wystarczy zrobić tak:http://www.google.pl/#hl=pl&sclient=psy-ab&q=spawanie+plastiku+chorz%C3%B3w&pbx=1&oq=spawanie+plastiku+ch&aq=2&aqi=g4&aql=&gs_sm=1&gs_upl=807l8809l0l12783l20l13l0l7l7l0l334l2104l0.11.1.1l20l0&gs_l=hp.1.2.0l4.807l8809l0l12784l20l13l0l7l7l0l334l2104l0j11j1j1l20l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=c566324643771040&biw=1680&bih=925 Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUMANOID Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Panowie potrzebuje informacji na temat radia CB :banghead: w venturce.Chcę je przestroić ,potrzebuję namiar do fachowca który by się tym zajął, lub info na temat co trzeba dokładnie w tym radyjku wymienić by było OK. :rolleyes: Obecnie je zdemontowałem i jeżdżę po mechaniorach z pytaniem o przestrojenie.Może ktoś z was ma jakieś info techniczne, schemat, lub cokolwiek na ten temat wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Panowie potrzebuje informacji na temat radia CB :banghead: w venturce.Chcę je przestroić ,potrzebuję namiar do fachowca który by się tym zajął, lub info na temat co trzeba dokładnie w tym radyjku wymienić by było OK. :rolleyes: Obecnie je zdemontowałem i jeżdżę po mechaniorach z pytaniem o przestrojenie.Może ktoś z was ma jakieś info techniczne, schemat, lub cokolwiek na ten temat wie Ja swoje przestroiłem w Vavce, za chyba 60,- pln łącznie ze strojeniem itd.Powiem Ci, że samo przestrojenie nie załatwia sprawy - trzeba potem na motorze poprawić.Byliśmy razem z Maciejką i było to samo.Jak się zrobi cieplej i będzie Ci się chciało nas odwiedzić to Cię umówię na przestrojenie radia.Gość powiedział, że przelutowuje jakąś zworkę.Na płytce podobno jest gdzieś zworka czy rezystor przy trzech stykach z czego jeden jest wolny.Opisane są USA i EU, ale nie widziałem tego na własne oczy. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Panowie potrzebuje informacji na temat radia CB :banghead: w venturce.Chcę je przestroić ,potrzebuję namiar do fachowca który by się tym zajął, lub info na temat co trzeba dokładnie w tym radyjku wymienić by było OK. :rolleyes: Obecnie je zdemontowałem i jeżdżę po mechaniorach z pytaniem o przestrojenie.Może ktoś z was ma jakieś info techniczne, schemat, lub cokolwiek na ten temat wie Panowie potrzebuje informacji na temat radia CB :banghead: w venturce.Chcę je przestroić ,potrzebuję namiar do fachowca który by się tym zajął, lub info na temat co trzeba dokładnie w tym radyjku wymienić by było OK. :rolleyes: Obecnie je zdemontowałem i jeżdżę po mechaniorach z pytaniem o przestrojenie.Może ktoś z was ma jakieś info techniczne, schemat, lub cokolwiek na ten temat wie Pisalismy o tym w temacie "audio w venture" Jeszua znowu bedzie musial rozdzielac tematy poniewaz znowu piszemy tutaj o spotkaniu i audio :-D Edytowane 5 Marca 2012 przez II Artur II Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 co do cb tez przestrajałem gościu coś wlutował inby jet ok ale mój zestaw nie bardzo działa wszytko słyszę ale nie mogę nic mowić zestaw kupiłem na allegro u gościa z łodzi ludziska pisali że ok nawet jeden dołączył telefon i mu działa a u mie nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 tak więc ma to przyjść pod czy na Tlumik idzie pod uchwyt. To ucho ktore jest pod kufrem - z gory guma z podkladka, z dolu guma z podkladka i dopiero od spodu przykladasz ucho tlumika i przykrecasz sruba Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 To coś ten gość kiepsko przelutował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 co do cb tez przestrajałem gościu coś wlutował inby jet ok ale mój zestaw nie bardzo działa wszytko słyszę ale nie mogę nic mowić zestaw kupiłem na allegro u gościa z łodzi ludziska pisali że ok nawet jeden dołączył telefon i mu działa a u mie nie bardzo To dziwne... Ja mam intercom z Łodzi i będę podpinał telefon przez bluetooth, a działa mi to wszystko OK.Fakt, że CB w samochodzie działa lepiej niż w motorze, ale to kwestia anteny, a raczej jej zamontowania. To coś ten gość kiepsko przelutował. Jestem tego samego zdania. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jak już jest temat wydechów to napiszcie czy ktoś się bawił w wymianę na akcesoryjne i czy wymieniał filtr powietrza i dysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 A co z filtrem powietrza jest jakiś problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Marsinus, zadaj to pytanie na forum ogolnym, masz wieksze szanse na dyskusje. Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Artur nie piszę na ogólnym bo interesuje mnie tylko i wyłącznie ta kwestia w Royalu rozważania i dywagacje w innych markach i modelach mnie nie obchodzą - Ty masz założone BUB'sy więc myślałem, że coś skrobniesz w tej kwestii. Masz te wydechy dedykowane do Venturki czy jakiś tuning (filtr powietrza względnie wymiana dysz) jednak był? Na stronie Venturers niestety nie znalazłem nic w tej kwestii.Będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Tłumiki mam seryjne i tak zostaną (narazie) co do filtrów powietrza to jest problem cenowy bynajmniej w naszym kraju bo cena 400 zł jest troszkę szokująca.http://moto.allegro....2186315666.htmlNiestety tańszych zamienników u nas nie znalazłem, moje nie są złe, więc przedmuchałem powietrzem, ale w nowym sezonie zapewne czeka mnie zmiana.Mozna kupić K&N na ebayuhttp://www.ebay.pl/i...=item230eb1897a lub tradycyjne papierowehttp://www.ebay.pl/i...=item19cd730de6 Edytowane 5 Marca 2012 przez Korsarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Wdepnąłem na stronę venturerider.org i jest kilka odpowiedzi w temacie rejettingu ale jak to zwykle bywa część ludzi pisze, że wymienili tylko końcówki wydechów i filtry na K&N i dysz nie ruszali, jedyne co zrobili to synchro gaźników i regulacja składu mieszanki inni za to, że zrobili i tu jedni są zadowoleni bo motor niby żwawszy itp a inni że lipa bo efektów specjalnych nie ma poza kolosalnym zużyciem paliwa. No i bądź tu Panie mądry :banghead: Zależy mi tylko na dźwięku, a nie na pseudo osiągach ale nie chcę sobie uszkodzić maszyny. Przy Dragu założyłem Screaming Eagle 2 lekko zmodyfikowane tak żeby pasowały mocowaniem, zrobiłem synchro gaźników i regulację zaworów i póki co wszystko jest OK ale w Royalu hmm mam pewne obiekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi