KAD Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam, jak to jest z szybką fotochromową? Opłaca się? Czy jest dostepna w Polsce czy trzeba sprowadzac zza oceanu? Do jakich modeli kasków pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Z tego co wiem dopiero co wyszly i jeszcze nie sa dostepne w sprzedazy. Ani za oceanem, ani tym bardziej u nas. Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HordFenry Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Marushin ma w swojej ofercie takie szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
book_ash Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Że tak sie głupio zapytam... Co ona daje??? To co fotochromy w okularach??? Edytowane 3 Maja 2010 przez book_ash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Nie wiem czy fotochromy to dobry pomysł. Jest coś takiego jak bezwładność ... hmm ... czegoś tam. Wjeżdżasz z pełnego słońca do tunelu i ... qrna ... gdzie jest moja biała laska. Mam okulary na fotochromach i nawet wchodząc do sklepu czy innego pomieszczenia potrzebuję kilku minut na przystosowanie wzroku. Kaski z blendą chyba są lepsze. Chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baudolino Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Nie wiem czy fotochromy to dobry pomysł. Jest coś takiego jak bezwładność ... hmm ... czegoś tam. Wjeżdżasz z pełnego słońca do tunelu i ... qrna ... gdzie jest moja biała laska. Mam okulary na fotochromach i nawet wchodząc do sklepu czy innego pomieszczenia potrzebuję kilku minut na przystosowanie wzroku. Kaski z blendą chyba są lepsze. Chyba ... Zamawiałem ostatnio szkła do okularów i dowiedziałem się że są plastiki fotochromy którejś tam generacji które działają błyskawicznie. Skoro jest coś takiego do okularów to może i do kasku będą robić z tego magicznego plastiku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 [...] jak to jest z szybką fotochromową? [...] Mam fotochromowego pinlock'a... niby dziala, ale rewelacji nie ma. Lekko zaciemnia, ale przy ostrym sloncu i tak nic to nie daje. Drugi raz nie kupilbym tego. Moze szyba fotochromowa lepiej dziala, jednak bezwladnosc moglaby przeszkadzac. Mialem kiedys takie okulary korekcyjne - szybko wrocilem do zwyklych... wkurzalem sie, bo wchodzac ze slonca do pomieszczenia przez chwile malo widzialem. Cytuj Moja motogaleria --> https://picasaweb.go...om/RobertRobbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Ciekawe jak działa ten patent: LAZER SWITCH VISOR Innowacja roku! Uniwersalne rozwiązanie dla modeli kasków z włókna. Przyciemnianie na żądanie. - elektrochromatyczne soczewki - wizjer może się przyciemnić z przeźroczystości od 50% do około 10%, po prostu przez naciśnięcie ergonomicznie ulokowanego przycisku. - doskonałe właściwości optyczne - wbudowana bateria zasilająca, którą po wyczerpaniu można naładować - soczewki zamknięte w specjalne obudowie co czyni konstrukcję podwójnym wizjerem - Vent lock: minimalna szczelina dla polepszenia wewnętrznej wentylacji - doskonałe właściwości antyparujące - możliwość zamontowania do: Kite, Fiber D1; Osprey i Kestrel http://www.rider.com.pl/pl,akcesoria-lazer Tylko ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zabij ale nie widzę ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Aaa - faktycznie tu nie ma ceny ale z tego co pisało w "Motocyklu" to około 550 zł :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi