Gość zenoo Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 mam hondę CB400 z 1983, mam problem z cieknącym gaźnikiem. oddałem moto do serwisu i okazało się, że jeden z gaźników jest porysowany w komorze i nie ma rady tylko trzeba kupic inny, bo żadne wymiany zaworka, ani wymiana pływaka nie dawały rezultatu. kupiłem okazyjnie dwa gaźniki do cb400, ale okazało się że z innego rocznika (z 1980) i nie pasowały. i mam takie pytanie : czy Honda co roku zmieniała jakoś gaźniki? mocowania linek, szerokośc wlotów i takie duperele? bo w serwisie powiedział mi kolega, że muszę miec tylko z 1983 roku bo inne nie spasują? dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A probowales zmniejszyc poziom paliwa w komorze plywakowej? Moze porysowane gniazdo, a nie korpus i stad przelewa.. Ps. gaznik cieknie czy leje przelewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenoo Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 A probowales zmniejszyc poziom paliwa w komorze plywakowej? Moze porysowane gniazdo, a nie korpus i stad przelewa.. Ps. gaznik cieknie czy leje przelewem? gaźnik leje przelewem. regulowalismy już poziom paliwa. w sumie po wymianie zaworka iglicowego to był nastepny krok. ale właśnie dziś rozmawiałem w serwisie (bo zawiozłem inne gaźniki) i te tez lały... czy to wina gaxników czy może coś w baku, kraniku czy brak filtra paliwa? gdzies już tutaj coś takiego na forum znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miju Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 gaźnik leje przelewem. regulowalismy już poziom paliwa. w sumie po wymianie zaworka iglicowego to był nastepny krok. ale właśnie dziś rozmawiałem w serwisie (bo zawiozłem inne gaźniki) i te tez lały... czy to wina gaxników czy może coś w baku, kraniku czy brak filtra paliwa? gdzies już tutaj coś takiego na forum znalazłem "Leje przelewem" to znaczy wężykiem przelewowym od strony dostarczania paliwa (wężyk wychodzący nad gaźnikami) czy może cieknie z wężyka podłączonego od dołu do komory pływakowej...? Bo jeśli ciekłoby z dołu komór pływakowych (zaworki do spuszczania paliwa z komór pływakowych - wkręty) to winny jest jedynie o-ring na tym wkręcie spustowym. Wystarczy go wymienić na nowy (najlepiej wymienić wszystkie). Co do wymiaru to nie pamiętam jaki był, ale wystarczy wykręcić wkręt spustowy i pomierzyć otwór i wkręt, potem kupić po kilka sztuk z kilku wymiarów i na spokojnie dopasować najlepszy. Ciekawe jest to, że chociaż o-ring sprawia wrażenie uszczelniającego łeb wkręta to paliwo nie cieknie przy łbie ale po drugiej stronie, przez króciec spustowy. Ja miałem tak w CB 900 82' i identycznie naprawiłem to koledze w CB 400 81'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenoo Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 "Leje przelewem" to znaczy wężykiem przelewowym od strony dostarczania paliwa (wężyk wychodzący nad gaźnikami) czy może cieknie z wężyka podłączonego od dołu do komory pływakowej...? ..... dzięki . sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukiThrasher Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Mam również problem z moimi keihinami w boldorce 750. Wymieniłem zaworki iglicowe na nowe, wyżej wspomniane oringi i dalej cieknie z komory pływakowej, pomóżcie panowie, bo nie wiem już co mam z tym jednym gaźnikiem zrobić... Mam również problem z moimi keihinami w boldorce 750. Wymieniłem zaworki iglicowe na nowe, wyżej wspomniane oringi i dalej cieknie z komory pływakowej, pomóżcie panowie, bo nie wiem już co mam z tym jednym gaźnikiem zrobić... ps. Można gdzieś zregenerować w tym jednym gaźniku komore zaworku igilcowego? (myślę, że tutaj jest przyczyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi