soulreaver Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam problem z wyświetlaczem Datatool digi w motocyklu Triumph ST1050. Biegi 1,2,3 są rozpoznawane przez urządzenie poprawnie, natomiast na 4-ce wyświetla 4 naprzemiennie z 5, na 5-ce i 6-ce - 5/6. Urządzenie jest na 100% sprawne (było już wymieniane na nowe). Programowałem biegi już kilka razy (zarówno na centralnej podstawce, jak i na trasie) i za każdym razem efekt jest ten sam. Czy ktoś spotkał się już z takim efektem? PS. Proszę oszczędźcie mi komentarzy typu "Do czego ci potrzebny ten wyświetlacz..." Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Może po prostu w twoim moto częstotliwość impulsów do obrotomierza lub prędkościomierza mocno odbiega od "średniej krajowej" dla innych motocykli. W następstwie tego wyświetlacz ma za niską dokładność i z tego wynikają błędy. Może warto poszperać u producenta lub sprzedawcy w poszukiwaniu info, czy wyświetlacz powinien prawidłowo pracować z konkretnym moto. Pominąłem sprawy takie jak ślizgające się sprzęgło, czy brak styku w przewodach. Pozdrawiam. Ps. Przy jakiej prędkości obrotowej programowałeś kolejne biegi? Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez sebazaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Może po prostu w twoim moto częstotliwość impulsów do obrotomierza lub prędkościomierza mocno odbiega od "średniej krajowej" dla innych motocykli. W następstwie tego wyświetlacz ma za niską dokładność i z tego wynikają błędy. Może warto poszperać u producenta lub sprzedawcy w poszukiwaniu info, czy wyświetlacz powinien prawidłowo pracować z konkretnym moto. Pominąłem sprawy takie jak ślizgające się sprzęgło, czy brak styku w przewodach. Pozdrawiam. Ps. Przy jakiej prędkości obrotowej programowałeś kolejne biegi? W dokumentacji urządzenia widnieje wpis o tym że współpracuje z tym modelem motocykla. Sprzęgło raczej się nie ślizga, przynajmniej ja tego nie odczuwam. Biegi programowałem według instrukcji czyli przy ok.2000 obr./min. Podczas programowania wszystkie biegi z wyjątkiem 6-ki były zapamiętywane bardzo szybko - 6-ka migała ok. 2min. zanim została zapamiętana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Jak podlaczyles mase? Jest jedna kostka wpinana czy jakos tam inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Jak podlaczyles mase? Jest jedna kostka wpinana czy jakos tam inaczej? Masę podłączyłem do masy zegarów, zasilanie również z kostki zegarów. Urządzenie (przewody) trzeba wlutować w kostkę ECM (ale jeśli nic nie uda mi się zdziałać to wymienię tego datatoola na Gipro, który wpina się w złącze OBD2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi