pilask Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Czołem wszystkim zainteresowanym, na Boże ciało planujemy jechać na Ukrainę tak jak w opisie śladami polskich zamków i pałaców magnackich które pozostały niestety i niszczeją u naszych wschodnich sąsiadów, plan jest taki aby wyjechać 2 czerwca czyli w środę dzień przed Bożym ciałem i wrócić w niedzielę 6 czerwca czyli tak na 5 dni, planuje wyjechać z Lublina 2 czerwca i albo pojechać z stamtąd przez Lwów do Kamieńca podolskiego, albo najpierw spokojnie w Bieszczady do Wetliny gdzie jak co mamy gdzie przenocować za darmo i dnia następnego czyli 3 czerwca ruszyć przez pobliskie przejście graniczne koło Ustrzyk dolnych na Ukrainę, z granicy mozna pojechać albo przez Lwów albo przez Ivano-frankovsk, jedna i druga trasa ma ok 400 km do Kamieńca podolskiego gdzie mielibyśmy nocleg, po drodze można zachaczyć o Jazłowiec i Buczacz, i dojechać na wieczór do Kamieńca na nocleg, nieopodal Kamieńca znajduje się Chocim i pozostałości Okopów Świetej Trójcy, wszystkie 3 zamki można zrobić jednego dnia bo znajdują się blisko siebie, a i tak poza nimi nie ma tam za bardzo nic ciekawego, więc Kamieniec i okolice to 4 czerwca, 5 pojechalibyśmy na północ w stronę Tarnopolu, zwiedzając po drodze pałac w Podhajcach (150km od Kamieńca) i dalej na północ do słynnego Zbaraża (90km od Podhajec) stamtąd mozna tego samego dnia dojechać do Lwowa lub Łucka (od Zbaraża ok 150km oba) przenocować z 5 na 6, 6 czerwca zwiedzić spokojnie miasto i powrót do domu ( zarówno z Łucka jak i Lwowa jest do np. Lublina 220km) Narazie mamy ze mną dwóch chętnych, jesli komuś podoba się pomysł na taki wyjazd to pisać, szczegóły zawsze można zmienić lub dopracowac, choć wydaje mi się że ten plan jest dobry, bo bez pospiechu spokojnie zwiedzimy sobie większość ciekawych miejsc, wyjazd też nie byłby drogi bo znając ceny na Ukrainie to powinno spokojnie starczyć 400-500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzewulec Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Obawiam się że 400 -500 pln może nie starczyć. Polecam wątek http://forum.motocyklistow.pl/Ukraina-w-cz...907-t70906.html Jeżeli będziecie w Olesku (jest tam fajny zamek), to pozdrówcie przewodników zamkowych. Bardzo gościnni ludzie więc nie odmówią miejsca pod namioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Warto jechać !!! ..patrząc na tępo w jakim pojałtanskie twory typu u-kraina czy Białoruś lecą w przepaść niebytu ...warto pojechać ...generalnie u-kraina jest już podzielona a przy nieuchronnie zbliżającej sie zadymie możliwe ,że za jakiś czas Rosjanie wprowadza wizy --Jak dobrze ,że Stalin Krakowa nie wyznaczył w granicach u-krainy bo dziś wielu z nas mówiło by o u-krainskim Krakowie a tak tylko Lwów Stanisławów ..Kamieniec i kilka pomniejszych rdzennie Polskich miast jest okupowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilask Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 odnośnie ceny to w zeszłym roku 10 dniowy pobyt na Ukrainie z dojazdem wyszedł 1000zł wiec myśle że na 5 dni pobytu na Ukrainie 500zł starczy, no więc jak tam ktoś zainteresowany, z 2 osoby by się przydały raczej na Krymie, przejechane razem jakieś 4 tyś km, tutaj będzie nawet nie wiem czy połowa tego więc koszta niewielkie a jest co zobaczyć i gdzie pojeżdzić, drogi nie są takie złe, jak niektóre krajowe w Polsce więc był czas się już przyzwyczaić do nierówności, ale da się nawet przyjemnie jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G_onzo Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam Jestem wstępnie zainteresowany. Napisz jaka forma noclegu tj. w hotelach czy pod namiotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Warto jechać !!! ..patrząc na tępo w jakim pojałtanskie twory typu u-kraina czy Białoruś lecą w przepaść niebytu ...warto pojechać ...generalnie u-kraina jest już podzielona a przy nieuchronnie zbliżającej sie zadymie możliwe ,że za jakiś czas Rosjanie wprowadza wizy --Jak dobrze ,że Stalin Krakowa nie wyznaczył w granicach u-krainy bo dziś wielu z nas mówiło by o u-krainskim Krakowie a tak tylko Lwów Stanisławów ..Kamieniec i kilka pomniejszych rdzennie Polskich miast jest okupowanych wiec szable w dlon i odbijcie co polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekGS Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 odnośnie ceny to w zeszłym roku 10 dniowy pobyt na Ukrainie z dojazdem wyszedł 1000zł wiec myśle że na 5 dni pobytu na Ukrainie 500zł starczy, no więc jak tam ktoś zainteresowany, z 2 osoby by się przydały raczej na Krymie, przejechane razem jakieś 4 tyś km, tutaj będzie nawet nie wiem czy połowa tego więc koszta niewielkie a jest co zobaczyć i gdzie pojeżdzić, drogi nie są takie złe, jak niektóre krajowe w Polsce więc był czas się już przyzwyczaić do nierówności, ale da się nawet przyjemnie jechać jeżeli zdecydujecie się na opcję wyruszenia 3 czerwca z Wetliny to daj znać, bo wtedy jeszcze zdąże 2-go dojechać z BB w Bieszczady po pracy. o ile "ekipa Czarnobylstka" się wcześniej nie odezwie to chętnie dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Jeśli dam radę załatwić sobie piątek wolny to myślę że też byłbym ostro zainteresowany... Cytuj NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 wiec szable w dlon i odbijcie co polskie Po co ? To juz nie istnieje jako panstwo mamy czas jest wsciekła Rosja i parady faszystowkich oddziałów Nahtental .. 14 ukrainska dywzja SS Galizien organizowane na ulicach Lwowa ... Rosja zlikwiduje to co stworzyła a Ty nas zachęcasz do odbijania ..popatrz w okół siebie niemieckie dzieci są w mniejszosci .. za 20 lat NIemcy będa republika islamską .. i bez szabli Turcy zlikwidują na zawsze Niemcy (dokładnie tak samo jak Rosjanie zlikwidowali Prusy- a była to potęga cywilizacyjna)... dla tego waro jezdzić aby kiedyś przynamniej można bylo sie pochwalić ,że widziałem coś co już nie istnieje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekGS Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Jeśli dam radę załatwić sobie piątek wolny to myślę że też byłbym ostro zainteresowany... założyciel tematu się jakoś nie odzywa, a ja żeby w środę po pracy ruszać muszę się jutro pakować. Święty jesteś zdecydowany jechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi