tomxx92 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam jaki olej polecacie do skrzyni biegów w crossie 125ccm. Ja mam teraz wlany jakieś mineralny 15W40 no ale to nie jest do skrzyni biegów bo do skrzyni leje sie chyba jekieś 60W90 itp. To jaki byście polecili (nie mam serwisówki ani nic w tym rodzaju)? Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez tomxx92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gohan Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 10w40 i Po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Kup motul transoil expert 10W40 a najlepiej poszperaj jaki olej jest do twojego modelu (niemniej przypuszczam ze powyzszy bedzie OK). Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx92 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 no dobra teraz am wlany mineralny castrola 15w40 i mi sprzęgło ciągnie (luz dobry na klamce ) i moze byc to wina oleju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 no dobra teraz am wlany mineralny castrola 15w40 i mi sprzęgło ciągnie (luz dobry na klamce ) i moze byc to wina oleju?? To nie wina oleju a złej regulacji sprzęgła lub zużytego kosza sprzęgłowego. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 jeśli zalał samochodowy to 95% wina oleju Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx92 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) A do jakiej regulacji sprzęgla w motocyklach służy śruba wkręcana w dekiel od strony sprzegła (chodzi mi o śrubę ktorą sie wkęca lub wykręca w pokrywę sprzęgła), po co jest ta śruba czy nie wystarczy tylko regulacja naciągu linki na klamce sprrzegła?? Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez tomxx92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Po pierwsze co to za oliwa? Normalna samochodowa? Jak tak to to najpewniej jest przyczyną Po drugie luz na klamce ustawiłeś ale czy ustawiłeś sprzęgło aby brało właściwie? Popraw regulację tak żeby nie ciągnęło ;] no chyba ze się nie da ..... Generalnie olej raczej powoduje ślizganie (samochodowy) ale co motocykl to inaczej bywa. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi