włochatyDR Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam. Jest problem z Hondą mojego kolegi. (XL 500) Motocykl, odpala super, jednak nie chce się wkręcać na obroty, chodzi płynnie, lecz muli, nie ma mocy. Zaczęło to się od tego że kolega zaliczył glebę (ślimak ) Lecz po tym jeździła normalnie, bez problemowo, przyjechał do domu, umył ją, schował do garaży i dziś chcieliśmy pojeździć a Hondzia przestała się wkręcać, ma strasznego muła. Kolega wyczyścił i wyregulował gaźnik, filtr powietrza wymyty i nadal jest tak samo. Bardzo proszę o radę w imieniu kolegi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Strzela w wydech przy dodawaniu gazu? Jeśli strzela to wskazywałoby to na problemy z elektryką. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nik xl500 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) To ja jestem właścicielem tej hondy.W wydech czasem strzeli ale jak już to przy schodzeniu z obrotów. Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez nik xl500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Jeśli w takim razie gaźnik został w miarę ogarnięty to sprawdź luzy zaworowe, w tym motocyklu to prosta sprawa. A na koniec elektryka, coś mi mówi że to mycie i nagłe przerywanie może się wiązać. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Baba ma dużo racji sprawdził bym instalacje WN oraz to czy kostki są w miarę czyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nik xl500 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Wysuszyłem wszystkie kable, przeregulowałem gaźnik i teraz jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi