zielorz Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam! Mam pytanie, w larssonie dostępne są płytki 29 mm, w GSie są 29,5 mm. Zakładam, że nie mogę ich zamontować. Wie ktoś może gdzie w Poznaniu dostanę takie płytki od ręki ? Pozdrawiam Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez zielorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zadzwoń do Roberta - 601 722 595, od 9 albo 10 startuje, jest z Przeźmierowa, albo zapytaj Dominika - Motorownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Dziękować serdecznie, do Dominika miałem plan podlecieć, a jak nie wypali to zadzwonię do Roberta ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Tak patrzę i rzeczywiście jest z nimi jakiś problem co do dostępności. Od ręki ja nie mam, ale z tego co pamiętam mogą mieć mechanicy z dawnego Suzuki u Mielocha - zawsze od nich brałem na podmianę, z jakąś tam dopłatą, bo to kutwy straszne. Niemniej spróbuj. Jeśli nie - zapytaj Pawła (mechanik, który pracował u mnie z dobry rok) lub Sławka z Liberty Motors, może coś będą mieli od ręki na warsztacie. Powodzonka. Aha, jak masz nadmiaro do zdjęcia to możesz podrzucić, dam mojemu mechanikowi na magnesówkę, ale 2 do 3 dni oczekiwania i coś koło 20 zł/sztuka. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Byłem w LM i u Ciebie Dominik i lipa ;) W LM cena 46 zł i 4 - 5 dni oczekiwania, w HRG brak dostępu. Kupiłem w końcu (i tu chyba mogę zareklamować ten sklep jako bardzo zadowolony klient ;) ) www.motorshop.pl W czwartek o 14 zamówiłem, w piątek o 15 były już u mnie ;) Dopracowałem na magnezówce i wyszły idealne luzy po 0,08 mm ;). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 [...] Aha, jak masz nadmiaro do zdjęcia to możesz podrzucić, dam mojemu mechanikowi na magnesówkę, ale 2 do 3 dni oczekiwania i coś koło 20 zł/sztuka. pzdr :banghead: Około 25 zł kosztuje 1 płytka, więc te ~20 zł to kwota chyba bez przecinka w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 :banghead: Około 25 zł kosztuje 1 płytka, więc te ~20 zł to kwota chyba bez przecinka w środku. Tyle kosztuje praca fachowców, nie wiem, co Ci się w tej kwestii nie podoba... Cena? Mi też nie, ale niekiedy nie ma możliwości czekać po kilka dni, a czasem i tygodni na głupią płytkę. Miałeś kiedyś taką sytuację w życiu, czy żyjesz w jakimś raju? Czy ta praca kosztuje dużo? Nie sądzę. Bo nie mówię o szlifowaniu płytek szlifierką kątową, tylko magnesówką za grube tysiące, która też jakoś musi się zamortyzować, pracownik musi zarobić na utrzymanie domu, a szef na pracownika i tak dalej. Poza tym kolega zielorz napisał - 46 zł płytka w Suzuki/5 dni oczekiwania. Cieszę się, że znalazłeś te płytki, będę wiedział na przyszłość, dzięki za namiar :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Czas oczekiwania 2-3 dni za 20 zł to sorki, ale jednak nie dość, że trzeba wybulić 80% ceny nowej płytki to na dodatek trzeba i tak na nią czekać. Oczywiście, że fachowcy cenią swoją wiedzę jak i swój sprzęt, jednak za taka cenę to raczej na poczekaniu, a nie kilka dni oczekiwania. Orientuję się w tym ile kosztuje taka usługa w dodatku na poczekaniu ale wolny rynek i różne ceny. I czy mi coś nie pasuje?, wszystko pasuje. A tak w temacie a może nawet poza, to luzy 0,08 niekoniecznie są idealne, prawidłowy luz to 0,03-0,08 mm, a może się zmniejszać lub zwiększać więc idealnym wydaje się być środkowa wartość. pozdr. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez tmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Ano, ja mam fachowca, co się ceni w czasie i kosztach. Niemniej nigdy mnie nie zawiódł, robi to dobrze i nie naraża mnie na koszty spartolonej roboty. Aczkolwiek raz mu mała płytka wystrzeliła z magnesówki i już jej nie znalazł ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi