_Monter_ Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Tak, to normalne. Cieszę się, ze jesteś zadowolony. Kiedy był rozrząd zmieniany? Bo w sumie niezależnie od tego co książki piszą, powinno się zmienić rozrząd i wszystkie płyny z filtrami dla własnego spokoju.Oczywiście są wyjątki ale...one utwierdzają regułę. Edytowane 11 Czerwca 2010 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Bo w sumie niezależnie od tego co książki piszą, powinno się zmienić rozrząd i wszystkie płyny z filtrami dla własnego spokoju.Oczywiście są wyjątki ale...one utwierdzają regułę. Ta dokładnie, to wypadało by zrobić z miejsca. Edytowane 11 Czerwca 2010 przez Stiff_Master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colahondax11 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Tak, to normalne. Cieszę się, ze jesteś zadowolony. Kiedy był rozrząd zmieniany? Bo w sumie niezależnie od tego co książki piszą, powinno się zmienić rozrząd i wszystkie płyny z filtrami dla własnego spokoju.Oczywiście są wyjątki ale...one utwierdzają regułę. Tak, handlarz nawet mówił szczerze (bo też motocyklista) że rozrząd i płyny w pierwszej kolejności powinienem wymienić, chociaż nic nie powinno się stać przez kolejne kilkaset km to mimo wszystko wymienię to. A jaki to będzie koszt, rozrząd, olej, filtry. Nie licząc robocizny bo to już kolega zrobi za pół darmo. Edytowane 11 Czerwca 2010 przez colahondax11 Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Nie wiem jaki masz tam silnik, ale ja do passata 1,9 tdi 130 km 2002 rok za kpl filtrów+6l oleju castrol dałem 297 zł, a kpl rozrząd z pompą wody ok 550-600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Tutaj masz przykładowy koszt rozrządu do Twojego silnika. KLIK Pamiętaj, że nieważne jak kręci się pompa i w jakim stanie są rolki.Czasami osoby kuszą się na niewymienianie, ponieważ czuć, ze nie mają luzu.Potem kończy się to tragedią. Polecam Ci olej tej marki.Mam z nim doświadczenie w wieloletnim użytkowaniu.Silnik wygląda jak nówka w środku bez grama nagarów.Nie wspomnę, ze mój silnik nie ma lekko. KLIK A jeśli nie zdecydujesz się to mobil 1. Unikaj castrola magnatec itp. bo syf robią w silniku(pomijam zupełnie kwestię tanich i polskich olejów). Filtry to powietrza, oleju i nie zapominaj o przeciwpyłkowym. Ważne właśnie aby klima dobrze działała poprawnie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colahondax11 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Tutaj masz przykładowy koszt rozrządu do Twojego silnika. KLIK Pamiętaj, że nieważne jak kręci się pompa i w jakim stanie są rolki.Czasami osoby kuszą się na niewymienianie, ponieważ czuć, ze nie mają luzu.Potem kończy się to tragedią. Polecam Ci olej tej marki.Mam z nim doświadczenie w wieloletnim użytkowaniu.Silnik wygląda jak nówka w środku bez grama nagarów.Nie wspomnę, ze mój silnik nie ma lekko. KLIK A jeśli nie zdecydujesz się to mobil 1. Unikaj castrola magnatec itp. bo syf robią w silniku(pomijam zupełnie kwestię tanich i polskich olejów). Filtry to powietrza, oleju i nie zapominaj o przeciwpyłkowym. Ważne właśnie aby klima dobrze działała poprawnie. :notworthy: :notworthy: :notworthy: Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Tutaj masz przykładowy koszt rozrządu do Twojego silnika. KLIK Pamiętaj, że nieważne jak kręci się pompa i w jakim stanie są rolki.Czasami osoby kuszą się na niewymienianie, ponieważ czuć, ze nie mają luzu.Potem kończy się to tragedią. Polecam Ci olej tej marki.Mam z nim doświadczenie w wieloletnim użytkowaniu.Silnik wygląda jak nówka w środku bez grama nagarów.Nie wspomnę, ze mój silnik nie ma lekko. KLIK A jeśli nie zdecydujesz się to mobil 1. Unikaj castrola magnatec itp. bo syf robią w silniku(pomijam zupełnie kwestię tanich i polskich olejów). Filtry to powietrza, oleju i nie zapominaj o przeciwpyłkowym. Ważne właśnie aby klima dobrze działała poprawnie. Monter, po pierwsze, to wydaje mi się że kolega ma silnik 1,9 a nie 2,0. A po drugie olei CASTROLA używam od blisko 10 lat, i w moich silnikach żadnego syfu nie robią, i nie wiem skąd taka opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Monter, po pierwsze, to wydaje mi się że kolega ma silnik 1,9 a nie 2,0. A po drugie olei CASTROLA używam od blisko 10 lat, i w moich silnikach żadnego syfu nie robią, i nie wiem skąd taka opinia. Napisałem magnatec.I tylko o ten olej z firmy Castrol mi chodzi.Sprawdziłem na przebiegach 50 tysięcy, na dwóch takich samych silnikach.Pisząc syf miałem na myśli mocny i gruby nagar w wielu miejscach. Jeśli pomyliłem silnik to przepraszam, bo pisałem sobie PW z CH i tam pokazywał mi jakąś 2.0 Tutaj masz do 1.9 takiego jak Twój KLIK Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colahondax11 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Silnik 2.0 benzyna, 130 kucy. Na tą chwilę nie wiem czy będę to wymieniał, ze względu na to że znalazł się zupełnie przypadkowo klient na auto, jak dobrze zapłaci to niech bierze. Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi