Skocz do zawartości

Silnik od Bandita GSF 600 z 1998 do GSX 600 F z 1995

czachus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jestem na etapie zakupu silnika do "imbryka" z 1995.

Czy silnik od Bandita z 1998 będzie pasował? Człowiek sprzedający twierdzi, że tak. Szukam w necie, też to się potwierdza.

Silnik oczywiście bez osprzętu-gaźniki, dekle i rozrusznik przełożę z GSXF.

Czy gaźniki, dekle i rozrusznik z silnika od GSXF będą pasowały do tego "nowego" silnika z Bandita?

Co ewentualnie będę musiał pokombinować, żeby silnik z Bandita 600 "zagadał" w GSX 600 F i z osprzętem z GSX 600 F?

Edytowane przez czachus

Ważne żeby wtyczki i kable się zgadzały. reszta powinna pasować bo to te same silniki prawie.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

No właśnie są bliźniacze.

Ale jest małe ale...

W "imbryku" są gaźniki Mikuni 32 mm o oznaczeniu BST32 - dane w linku:

http://www.suzukicycles.org/GSX-series/GSX600F-numbers.shtml

(choć Haynes podaje, że jest to BST33S-czyli 33mm), a w Bandicie są Keihin CVK32.

Z tego co czytam, to średnica zewnętrzna i montaż jest ten sam, ale nie wiem, czy to będzie grać ze sobą (w sensie silnik z Bandyty i gaźniki z GSXF).

Teoretycznie powinno.

Może ktoś przerabiał już ten temat i da mi wskazówko-odpowiedź :icon_question: :notworthy:

Edytowane przez czachus