bartek77 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Witam,widziałem podobny temat, kasków do 400 złotych, z tym, że ja potrzebuję jeden typu cross / endruo, zatem tamta odpowiedź mnie nie zadowala i pozwoliłem sobie zapytać tutaj.Potrzebuję kask do 400 złotych cross / enduro.Przejrzałem wiele ofert i wybrałem kilka z nich:ls2 mx 437 ls2 mx 436 ls2 mx 433 ls2 mx 455 ls2 mx 457 ozone fmx ozone mxt o'neal tioga o'neal manalishi agv mds cmx acerbis x-fiber jdpTrudno jest znaleźć jedną stronę zawierającą opinie do chociaż połowy z tych kasków, do kilku z nich w ogóle trudno znaleźć jakiekolwiek opinie w internecie.Dlatego pytam Was, ktokolwiek miał do czynienia z wyżej wymienionym lub firmą proszę o zdanie.Miałem kiedyś kask ls2 za około 300 zł na ulicę i byłem zadowolony.Czy ktoś mógłby porównać ls2 do ozone lub o'neala ?Uprzedam odpowiedzi, abym poszedł przymierzyć. Jedyny kask do przymierzenia jaki mam w moim mieście to mx 437 i 436 oraz ozone fmx. Chciałbym jednak wziąć pod uwagę również pozostałe. Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 A, i jeszcze last but not least: żeby orteza chroniła przez przeprostem kolana, MUSI mieć założone specjalne kliny ograniczające przeprost nogi. Każda markowa orteza ma zestaw takich klinów w komplecie i trzeba dobrać takie, które zapewniają kompromis między wymuszeniem stałego ugięcia nogi a ryzykiem "przeprostowania" kolana w drugą stronę. Wspominany znajomek, który zerwał miesiąc temu więzadła miał na sobie jedne z najlepszych i najdroższych ortez... tylko te kliny powyjmował, bo mu było niewygodnie chodzić :) Oj tak, to bardzo ważne. Przekonałem się na własnej skórze tydzień temu - na szczęście skończyło sie na naciągniętych więzadłach. Teraz powkładałem najgrubsze kliny do ortez :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi