bartek80 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Witam.pewnie temat był juz poruszany ale nie moge sie doszukać. chciałbym obniżyc swoja drz400 sm o jakies 2 -3 cm. jak to moge najszybciej zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MichuPl Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) Wg mnie jesto niewykolalne ewentualnie mozna przerobić kanape ale da to ok 2-3 cm a w ogóle to poco kupywac enduro i je obniżać?? ja przy wzroscie 180 radze sobie normalnie ale jak kiedys miałem 175 teź smigałem nawet na yzf 250 która ma kanape na 99 cm ;) wiec nie wiem w czym kwesta , najwyzej kup sobie cos typowo na szose , acha i jakby ci wpadł do głowy jakis głupi pomysł w stylu "upuszczania " powietrza z zawieszenia lub oleju to daj sobie spokój a z racji Twojego wieku takie pomysły mogą sie zdarzyć pozdrawiam ;] No chyba ze masz 30 lat jak to wynika z nicku ;D to raczej ci to do głowy nie wpadnie P.S. Sory za niespójność wypowiedzi ale jestem troche zmeczony ;) Edytowane 30 Marca 2010 przez MichuPl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Jeśli twój wiek jest prawdziwy to sobie daruj i idź do gimbanzy :P Jeśli wiek to ten z nicku (rok ur.) to możesz zrobić tak: odkręć przednie półki,itrochę wsuń lagi, zmieni to trochę zachowanie moto, ale będzie niżej. Z tyłu na sprężynie odkręć kontrującą nakrętkę, a potem reguluj wysokość tą drugą....będzie minimalnie niżej, i bardziej miękko, więc jak usiądziesz to się obniży.... Ew. urośnij :D kolego Michu, bartek ma SUPERMOTO :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 musisz siedzenie rozpruć i zeszlifować tyle ile można , zawias ruszaj w ostateczności o popsujesz prowadzenie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davopl Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Opuszczanie zawieszenia KOMPLETNIE NIE MA SENSU. Zaburza najwazniejszą wartosc dla tylnego zawieszenia - RACE SAG (opad statyczny) czyli roznice ugięcia motocykla bez obciązenia oraz z jezdzcem. Poza tym kąt głowki ramy ulegnie zmianie o klika stopni a to uposledzi zwrotnosc motocykla i sposób jego prowadzenia. (Mozna zaradzic temu wpuszczając gable w połki) NIE DAJ SIE NAMOWIC NA ZADNE TAKIE ZABIEGI bo to kowalska robota!!! Jedynym rozsądnym sposobem obnizenia moto jest zakup nizszej gąbki pod siedzenie (wystepują jako tuningowe akcesoria) - taka gąbka jest tez twardsza aby nie obijac sie tyłkiem o stelaz ramy, produkuje je np. Acerbis i One Industries. Mozna tez oddac siedzenie do tapicera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jedynym słusznym rozwiązaniem jest kontakt ze mną! ;) Właśnie zakupiłem obniżone moto - obniżona kanapa oraz dystanse Talona - wszystko bez żadnej ingerencji kowala czy innych "patentów". Chętnie zamienię się nieodpłatnie na oryginalne o ile są w dobrym stanie i pasują do mojej wersji enduro S. Jednak jeśli chodzi o dystans to z tego co się orientuję to SM ma nieco mniejsze zawieszenie niż wersja S. Nie wiem czy ten dystans będzie odpowiedni. Zależy mi na tym aby moje moto było w miarę wysoko zawieszone. Ktoś wie czy ten dystans jest taki sam w SM i S? http://freeride.pl/drz/talon.jpg Pisz na gg: 158824.. na kanapę o ile pasuje to niebieskiej wersji mogę zamienić się od razu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher_DRZ_E Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Ja zrobiłem tak: - kupiłem używana kanapę od davpola :) - długo myślałem i próbowałem różnych narzędzi... - zakupiłem 3 rodzaje pumeksu i.... FOTO wymaga dogładzenia ale uzyskałem parę centymetrów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi