tostek Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) Na jednym z obcojęzycznych forum znalazłem wypowiedz, jak dobrze rozumiem, że Sidi Fusion to but który ma zająć miejsce Sidi B2 natomiast wersja B2 na rok 2010 to wersja z Goretexu. Podaje link do tego forum: http://www.kawiforums.com/two-wheeled-disc...mx-5-boots.html Ciekawy jestem czy ktoś z was przymierzał/przymierza sie do zakupu tego buta, ja sam poszukuje czegoś dla siebie. Ze zdjęc B2 i Fusion sa bardzo podobne a cena Fusion'a (ok 600zł) na tle B2 (ok 750) wyglada całkiem atrakcyjnie. Może ktoś wie coś więcej? Edytowane 30 Marca 2010 przez tostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Nie doczekałem się na opinie (pewnie dlatego że to jak na razie ciężko dostępny but u nas), tak więc sam cos napiszę bo na ostatnim motobajzlu zakupiłem sidi fusiony. Skłoniła mnie cena i fakt że to nowy model. Po kilku jazdach co mogę powiedzieć. Buciki podobne do B2, trochę mniej plastików, teoretycznie pewnie i mniej bezpieczne, chociaż trzeba by przetestowac. W drobnym deszczu nie przemiekly (jeszcze nie przemiękły mi ani razu a kilka razy niewielki deszcz mnie spotkał), wentylacja jest przyzwoita, czuć że noga oddycha (w upały jeszcze nie testowane bo takich jak na razie nie bylo), przy chodzeniu w ogóle nie skrzypią (podobno dolegliwość B dwójek). Wadą jest słabe trzymanie w pięcie, jednak przy wsadzonych spodniach w środek zapięcie buta powoduje usztywnienie całości i tym samym nie jest to bardzo odczuwalne. Można się przyzwyczaić i w nich chodzić, jednak ja po ok 3km łażenia miałem dosyć. Po ok miesiącu użytkowania jeszcze się nie rozwaliły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 dobra ciąg dalszy mojego monologu (czytaj recenzji) :flesje: Buty jednak przemiękają, woda dostaje się od tyłu buta (są tam zrobione otworki) co powoduje przemoczenie pięty i wewnętrznej części nogi, zewnętrzna zostaje sucha. Konkretny minus butów. Sam deszcz im niegroźny, natomiast jazda po kałużach już tak. Może w przypadku supersporta kiedy ma się wysoko podnóżki jest lepiej chociaż mając pięte skierowaną ku górze nie sądzę :bigrazz: Poza tym więcej wad nie zauważyłem. Warto dodać, że w ciepłe dni buty dają radę, noga się w ogóle nie poci, w chłodne (ok 10stopni) nie jest zimno. A i że na moto bajzlu nówki sztuki można wyrwać za ok 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Czołem, bardzo przydatny monolog (bynajmniej dla mnie) w czasie, gdy właśnie szukam obuwia. Może dodasz coś jeszcze po kolejnym już miesiącu użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 tostek, but może Ci przemaka? Ja oczekuję na Sidi B2, ponieważ w sklepie, gdzie kupowałem Fusiony nie były dostępne, ani nigdzie w pobliżu. Powiedziano mi w jednym sklepie, że Fusiony już nie będą dostępne na naszym rynku - pewnie jakieś marketingowe pierdy, żebym kupił to co mają na stanie. B2-ki można kupić już za 679PLN. Jak do mnie dotrą, to się pochwalę co i jak. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 B2 PODOBNO też przy większym deszczu przemakają. Wydaje mi się jednak że mniej bo mają jeszcze plastikową osłone z tyłu na tych otworach. No i B2 skrzecza jak się chodzi :) (przynajmniej u znajomych) Co do fusionów fakt, są w katalogu na 2010 w PL, ale sprzedawcy zazwyczaj ich nie mają i mało wiedzą na temat, w sumie nie wiem czemu. Co więcej mogę powiedzieć na temat. Numeracja taka jak w sidi czyli jeden większe niż nosi się na co dzień. ja mam 44 wziąłem 45. Po przyzwyczajeniu (przerzutka z adidasów na poczatku jest ciezka) jeździ się w nich zajebi*cie. Gorzej z chodzeniem. Krótkie dystanse wchodzą w gre, przy dłuższym spacerze małe palce (te od strony przykręcanego plastiku po prostu bolą. Nie wiem czy to jest kwestia za małego buta czy kiedy noga ma luz (spodnie na zewnątrz) obciera o to usztywnienie. Fakt faktem krótkie zakupy w supermarkecie - tempem bardzo spacerowym - razem z dojściem do supermarketu (w sumie ok 1h) to już jest wszystko co można przetrzymać. Tak jak mówię może gdyby to było 46. W każdym bądz razie 45 po przymierzeniu było OK, nic nie uciskało, więc fakt podkreślam. Kupiłem je za 570zł na motobajzlu (+dycha wstęp to można liczyć 580;) ) Wcześniej napisałem że mozna je mieć za 500zł (nie wiem skąd ja to wziąłem !? :) no nieważne. To co ważne, mam dziwne wrażenie, że skóra w jednym z nich lada moment zacznie pękać w miejscu gdzie zgina się noga! Co istotne buty są należycie konserwowane pastą do skóry. Dziwnie wyglądają naprężenia na jednym z nich i jeżeli skóra zacznie pękać będę reklamował. Nie wiem czy można to uznać za wadę butów czy po prostu wadliwy egzemplarz. W każdym bądź razie to na razie gdybanie, jak coś się będzie działo dam znać. Osobiście uważam że buty nie są złe, wygląd też mają nawet ciekawy (kwestia gustu). Motocykla używam na co dzień często do załatwiania różnych spraw, zawsze jeżdze w sidi i jednak zdecydowanie lepiej w nich niż bez nich ;) Na plus gwarancja 24 miesiące. Podsumowując, Na chwilę obecną jeżeli B2 stoją za 679zł, to chyba wziąłbym sprawdzone B2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Tostek, nie powinieneś ich pastować, one są ze sztucznej skóry Lorica. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transplant Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Witam. Tak się niestety składa, że w zeszłym roku kupiłem ten model na motobajzlu we Wrocku. Piszę "niestety" ponieważ Fusiony mają tę wadę, że pękają na zgięciu stopy. Być może przyczyną tego jest to, że według sprzedawcy jako jedyne nie są zrobione z materiału lorica. Z czego więc powstały? Nie wiem, ale moim zdaniem to nieporozumienie, żeby buty za ponad 500 zl po nie całym roku mało intensywnego używania pękały. Nie jestem wyjątkiem, gdyż reklamując te buty w zeszły weekend w sklepie sprzedawca miał już 5 par fusionów do zwrotu z tym samym defektem. Do miesiąca czasu powinienem dostac nowe buty i tak 3 razy, jeśli to nie pomoże to zwrócą mi pieniądze. Prawdę mówiąc wolał bym dostać kasę i kupić coś uszytego z naturalnej skóry, jakoś przestałem wierzyć w zalety tworzyw sztucznych ;) Uważajcie na ten model. Buty kupiłem w firmie "TREKKER", ul Wrocławska 10 Długołęka. Nick na allegro edi-shop. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max89 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Odgrzewam kotleta, ale interesuję się właśnie kupnem tych butów, a że minęło już sporo czasu od ostatnich postów to nawet lepiej, bo użytkowników pewnie więcej i o wytrzymałości więcej można powiedzieć. Martwi mnie właśnie to opinia o pękaniu na zgięciu i chciałbym zapytać Was czy wasze egzemplarze też tak mają?Jeśli to prawda to zrezygnuję z Fusionów i kupię B2, albo strada rain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi