nowytzrdt Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Siema! Co to może być jak sie nagrzeje i dodaje gazu to coś stuka.Dosyc mocno.Dzieje sie tak tylko wtedy jak moto chodzi na niskich obrotach i dodaje gazu, podczas jazdy też są takie stuki na niskich obrotach jak dodaje lekko gazu(na wysokich jest wszystko ok na niskich takze jak nie dodaje gazu).W 80% stawiam na zawór wydechowy (bo z tamtąd dochodzi dzwięk( ale działa on poprawnie i właśnie nie wiem czy tak ma byc czy mam coś nie tak?? Edytowane 27 Marca 2010 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Radziłbym ci śiągnąć cylinder i zobaczyć czy tłok nie wali w zawór wydechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) tam nie ma takiej możliwości bo zawór jest za tłokiem i to dość sporo.Po za tym gdyby tak było to uderzenia miały by dużą czestotliwość a to jest: stuknięcie na pół sekundy. P.S właśnie mi sie przypomniało że to sie dzieje po moich zbawach śrubkami któe trzymają zawór dokręciłem je niby ale mają byc dokręcone mocno czy raczej lekko??Bo jak sie dokręci mocno to zawór przestaje chodzić. Edytowane 27 Marca 2010 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 no to cos masz zle zlozone z zaworem.a jak sie rozgrzeje i zaczyna stukac to pewnie cos ze sprzeglem sie zaczyna dziac.olej sie robi rzadszy jak pochodzi i stuka.chyba ze korbowod sie odzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) Dobra sprawa wyjasniona poprostu śrubki od zaworu sie same odkręcały bo blokady były rozwalone :/ przykreciłem zawór blokady naprawiłem i jest git :P Edytowane 31 Marca 2010 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi