SIPEK1 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam Wszystkich zaczne od tego ze jestem od kilku miesiecy posiadaczem drz wczesniej dr650 , przy 3 wyjezdzie w tym roku spotkala mnie niemila niespodzianka tzn. otoz po odpaleniu okazalo sie ze nie ma biegow tzn byla tylko 2, kiedy poruszalem oska na ktorej jest zamotowana dzwignia zmiany biegow biegi sie pojawily, wiem ze nie powinno byc takiego luzu czy przyczyna moze leżec tylko wew skrzyni czy tylko jest to sprawa zabezpieczenia zewnetrznego, jesli problem tkwi wewnątrz czego mogę sie spodziewać??? bede wdzieczny za uwagi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 przechodziłem przez to zapewne wypadł pierścień segera z rowka , od zewnątrz zaraz za wajchą biegów musisz rozebrać prawą stronę silnika, umieścić wałek na miejscu i dać nowy seger Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIPEK1 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 dzieki za info musze koniecznie rozbierac druga stronke silnika nie wystarczy ajk dokaldnie zmierze w innej sztuce (brat ma ten sam model) i na tej podstawie zaloze zabezpieczenie??? jeszcze jedno pytanko tak ajk wspominalem brat ma ten sam model ten sam rok jednak jego moto jest duzo bardziej elastyczne tzn znacznie latwiej i energiczniej sie wkreca jest duzo bardziej zywsze ( na kolo na 2 idzie bez problemu natomaist ma ma opory) planuje przeczyscic gaznik czy to bedzie mialo znaczacy wplyw na poprawe zrywnosci moto ( niestety nie badalem tematu zebatek a moze powinienem od tego zaczac?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Zobacz jakie braciak ma przełożenia. I nic nie musisz mieżyć, po prostu wyciągnij wałek jak najdalej, na jego końcu znajduje się szczelina na to zabezpieczenie. Nie zapomnij między zabezpieczenie, a silnik dać podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIPEK1 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Zobacz jakie braciak ma przełożenia. I nic nie musisz mieżyć, po prostu wyciągnij wałek jak najdalej, na jego końcu znajduje się szczelina na to zabezpieczenie. Nie zapomnij między zabezpieczenie, a silnik dać podkładki. Wielkie dzieki za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 http://www.alpha-sports.com/dspt/2001%20DRZ400S/28.gif 31 to to zabezpieczenie, a 32 to podkładka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINDERMARCIN Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Wielkie dzieki za info pozdrawiam Ja mam taki problem w swojm gsxr 600 98r z biegami a mianowicie jak dam np. przy 50km z 2 na 1 to slychac wyrazne chropniecie, nastepna sprawa ktora mnie zastanawia to jak stoje i motor jest na luzie i chce wbic jedynke to mam problem z jej wbiciem dopiero jak motor pchne pare cm to jedynka normalnie wchodzi czy to jest normalny objaw i przypadlosc tych modeli czy mamjakis problem z biegami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Z ktorego roku to moto ? To zuzycie skrzyni, ale niczym specjalnym nie grozi - wodziki wyrobione w przesuwkach, jedynie lekka niewygoda ze znalezieniem luzu. Zreszta luz normalnie wrzucasz jeszcze na toczacym sie moto, wowczas jest to duzo latwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi