Skocz do zawartości

Przednie lagi w etz

kiki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o to że moje przednie lagi są strasznie obwisłe :) - i chciałbym wsadzić tam zamiast oryginalnych sprężyn spręzyny jawoskie(są chyba twardsze) co wy na to??? Chodzi mi jeszcze po głowie jedne patent- żeby wsadzić w oryginalne lagi etz jakieś tulejki aby napiąć spręzyny i podnieść ten przód- co wy o tym???? brac sie za to czy nie ???????? :?:

Jak dla mnie, w etz środek ciężkości jest za blisko tylnego koła - jeśli podniesiesz przód (=wydłużysz przednie zawieszenie) to ten środek c. przesunie się jeszcze bardziej na tylne koło (może tylko o pół centymetra, może o dwa), przesunie się też do góry - nie jest to korzystne z punktu widzenia stabilności pojazdu.

No a twardsze zawieszenie polepsza właściwości jezdne- utwardzaj.

Witam!!!

Dokładnie taK JAK POWIEDZIAŁ Twister!!!

Ja bym obnizył i utwardził!!!! co da lepszy efekt bo jak podniesiesz to bedzie tak jak Piotrek napisał a Ty jak wybierzesz to drugie to tyle Ci Powiem

UWARZAJ NA ZAKRETACH!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam Veteranos!

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Kiki' date=' mam sprawę do Ciebie odnośnie lag, czy mógłbyś przejść się do twojej maszyny i z mierzyć grubość rury nośnej ?

Dzięki i sorki że odbiegam od tematu ;)[/quote'] wymiar zdejmować mikromierzem czy suwmiarką wystarczy???

Witam!!

Nie chce zakładac Nowego Tematu Zeby nie zasmiecac forum tematem który jest podobny bardzo do tego!!!!

A mianowicie chodzi mi to to zeby LATWO,BEZ WIEKRZYCH PROBLEMów Obnirzyc przednie zawieszenie (ETZ 150)

Z góry dzieki!! I Pozdrawiam!!!!

;) :( :(

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.