Skocz do zawartości

Wsteczny Suzuki Rm 250

adam24
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

podepne sie pod temat z taka ciekawostka, mialem kiedys rs 125, paliła normalnie, na obroty wkrecala sie pieknie, szla prawie 170kmh a przy ruszaniu jak ją sie zdusilo i ruszalo powiedzmy tak kolo 1000obrotow to nagle silnik zaczynal sie krecic do tylu i uruchamial sie wsteczny, nawet bez zadnego zajakniecia, tak jedwabiscie przechodzil do tych wstecznych obrotow ze nie bylo nawet slychac tego momentu , tylko sie troche gorzej na obroty wkrecala :D raz kumpel sie mocno zdziwil jak dałem mu sie przejechac :D jak moto sie zgasilo i zapalilo sie jeszcze raz to chodzila normalnie, czym to moglo byc spowodowane? :P

podepne sie pod temat z taka ciekawostka, mialem kiedys rs 125, paliła normalnie, na obroty wkrecala sie pieknie, szla prawie 170kmh a przy ruszaniu jak ją sie zdusilo i ruszalo powiedzmy tak kolo 1000obrotow to nagle silnik zaczynal sie krecic do tylu i uruchamial sie wsteczny, nawet bez zadnego zajakniecia, tak jedwabiscie przechodzil do tych wstecznych obrotow ze nie bylo nawet slychac tego momentu , tylko sie troche gorzej na obroty wkrecala :D raz kumpel sie mocno zdziwil jak dałem mu sie przejechac :D jak moto sie zgasilo i zapalilo sie jeszcze raz to chodzila normalnie, czym to moglo byc spowodowane? :P

Łee coś naciągana ta Twoja historia, :icon_mrgreen: przecież raz, że by zgasł przy duszeniu, drugie to jak by naprawdę zaczął kręcić do tyłu, to musiałby się zatrzymać i zacząć cofać... zresztą w RS sięchyba nie reguluje zapłonu :D to jak to jest :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

oczywiście wiem żę takie akcje się zdzarzają, bo się odpala ogara do tyłu i chula :P

Edytowane przez lionix

Motor w pełni nie wkreca mi sie na obroty podczas jazdy. Trzeba go przegazować aby dostał odowiedniej mocy. Czemu??

Sprawdź czy masz dobre dysze.

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

przecież dwusów dostaje przy iluś tam obrotach tej swojej korby i ciśnie, a jeżeli nie wkręca sie dobrze to zawór wydechu moze być. U mnie w cr 250 jak mu odrazu dam buta od 1 to ładnie sie wkręca bo zawór otwarty ale jak go zamule na jakimś biegu i dam gazu to już dopiero na późniejszym łapie.

A moj 1, 2 ma kopa na reszcie muła. trzeba bo dobrze pompować gazem lub delikatnie złapać sprzeglo.

Właśnie z ta 1, 2 też nie zawsze tak jest czasami właśnie trzeba strzelić ze sprzegła

Jakie dysze? paliwa?

Właśnie też zastanawiam sie nad elektryka. Bo słabo mi pali a jak wsadzam palec w fajke i kopie to mam wrazenie jak bym beterie polizał :)

. Nie powinno być wieksze napiecie?

Wsadź tam język, jak cie mocno naprostuje to znaczy że iskra dobra. Buahhahaha

Edytowane przez b182