SOVIETVW Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 sam posiadam teraz policyjna ETke 251 miala 19 tys jak ja kupilem po 20 skonczyla sie podkladka dystansowa miedzy korbowodem a talezem walu silnik nie byl rozbierany od nowki az do tej awari,no to zapodalem nowiutki wal bo ja sie w regeneracje niebawie,lozyska itd...i niezauwazylem niczego szczegulnego w tym silniku,zgodze sie w pelni ze etki w policji mialy full serwis moja jest w idealnym stanie technicznym jak i wizualnym,no poza ta przygoda z walem ale zdazyc sie moze kazdemu,etka ma nawet wywazone koła,dla porownania moge powiedziec ze mialem przedtem ETZ 250 cywilna najzwyklejsza i pociskała rownie dobrze,wiec jesli ktos twierdzi ze 251 lepiej idzie to jest w bledzie jest tylko ladniejsza i bardziej wywrotna bo zakrótka,zle usytuowany srodek ciezkosci,moim zdaniem 250 prowadzi sie lepiej ale to tylko moje zdanie... [ Dopisane: 11-01-2006, 23:36 ]pozatym ktos wczesniej stwierdzil ze ETZ 251 i 250 maja takie same silniki,jest oczywiscie w bledzie,zaczne od tego ze eta 251 to silnik od 250 wcisniety w rame od ETZ 150,rama ETki 251 od 150-siatki rozni sie tylko tym ze jest przedluzona o niecale 3 cm a dokladnie 27mm zeby kolo przy skrecie nie chaczylo o kolanko wydechu,kto zna sie na mechanice wie jak wazny jest dobry wydech w silniku 2T,a z racji tego ze w 251 wydech zostal skrocony z wiadomych wzgledow(bo od 250 jest zadlugi do 251 i bardzo hu...o wyglada) jakby kto nie wiedzial, to ze silnik nie stracil swoich osiagow przy skroconym wydechu to cale okno wydechowe w cylindrze zostalo przesuniete nizej o 2 mm,wiem ze moze to jest szczegoł ale istotny,i zastosowany wlasnie z powodu krotszej rury w 251.W z wiazku z tym silnik od 251 nie bedzie dobrze wspolgral z wydechem czy nawet samym kolankiem od 250 i na odwrot9kolanko w 250 jest okragle a w 251 ma w sobie jeszcze jakby 2 kolanka),chodzic to to bedzie ale nie tak jak trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 zgadzam sie z poprzednikiem co do tych smych silników .. to poprostu.. niedopatrzenie z mojej strony;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOVIETVW Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 spoko,przeciez chyba nikt sie niegniewa :buttrock::D:D,pozdrowka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi