żołnierz Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam. Nie dawno nabyłem moto jak w temacie z 2003roku. Okazało się że w niemieckim brief-ie jest napisane co konkretnie zostało zrobione. Jeżeli ktoś zna niemiecki to bardzo proszę o odszyfrowanie tego wpisu: "ZIFF. 7: LEIST-RED. DURCH (E)INBA(U) (F)ONEINEM GASWEG (B)GRENZER, L=37,2mm." W nawiasie są umieszczone litery których nie jestem pewien ponieważ są dość nie wyraźne :banghead: . Udało mi się odszyfrować początek a mianowicie: cyfra/odszyfrowywać 7: wydajność pracy zależne od wmontowanego/wbudowanego... Cyfra "7” tyczy się rubryki w brief-ie, w której to jest określona moc w kW. U mnie jest K85/13000 obr przekreślone na K72/12300obr. Ponadto w rubryce nr 6 prędkość max jest też przekreślona z 254 na 230. Głośność też jest pomniejszona. Dodam tylko że wszystkie zmiany są wpisane długopisem. Byłem już w serwisie aby dowiedzieć się czy i za ile mi odblokują pełną moc. Powiedzieli że owszem ale za 500zł. Nic więcej nie chcieli powiedzieć . Ciekaw jestem czy nie można zrobić tego taniej. Chciałem zeskanować brief i wrzucić na forum ale rozleciał mi się skaner. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani472 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 hej według mojego średniego niemieckiego to będzie coś takiego "ZIFF. 7: LEIST-RED. DURCH (E)INBA(U) (F)ONEINEM GASWEG (B)GRENZER, L=37,2mm." moc zredukowana przez wbudowanie przed (ale nie jestem pewny :):) ) ogranicznikiem drogi gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kiedyś przerabiałem taki temat i były kryzy na dolocie. Ale tez kiedyś miałem bolce ograniczające wychylenie przepustnic. 500zł za taką robotę to lekkie przegięcie. Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 A czego sie po serwisie spodziewales ze za darmo zrobia :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 rozebrac i sprawdzic czy cos jest w dolocie - trzymac kciuki zeby nie trzeba bylo zmieniac map zaplonow czy innych cudow - ja sie w sieci nie dogrzebalem do informacji jak to - to jest dlawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żołnierz Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Z waszych wypowiedzi wywnioskowałem że może być jakiś ogranicznik wychylenia przepustnicy. Jak tylko się zrobi ciepło rozbiorę moto i sprawdzę czy coś nie blokuje przepustnicy. Dzięki za wypowiedzi, jeżeli ktoś z was orientuje się bardziej lub miał z podobną sytuacją do czynienia w takim modelu to proszę o info. Swoją drogą jeżeli to jakaś mechaniczna blokada przepustnicy to 500zł jakie zażyczył sobie serwis jest lekką przesadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi