lolek Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 wczoraj wybrałem się na 200km przejażdżkę :( wsumie miałem się tylko kawałek bujnąc ale mi się spodobało :lol: byłem w okolicach Zawoji i Babiej Góry :( wrażenia super , znalazłęm fajny zakręt w lesie , równy z dobrym asfaltem (czego nie można powiedzieć o reszcie trasy) i troche pomolestowałem pszczółkę na nim :lol: po kilku ostrych winklach sprawdziłem jaka temperetura opony - gorąca i miękka jak plastelina (Pirelli - tył) a przód nieco twardszy (Michelin Pilot Road) z powrotem to już niemogłem po tych łatanych asfaltach wydolic :? nadgarstki myślałem że odpadną , jakies 30 km od domu żałowałem że nie mam tankbaga bo już mi kark odpadał :roll: no ie te muchy i komary , masakra 8O kombinezon zmienił nieco kolor a szybka w kasku była delikatnie mówiąc mało przeźroczysta :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Cześć Dorzucę coś od siebie. Jakoś tak czytając te posty mam wrażenie jakbypo trochu pisano i o tym co mnie się przydarzyło.Wydaje mi się, że na sa.. sa.. samym początku ważne jest żeby pewneczynności związane z moto były rutynowe i nie zaprzątały naszej uwagico pozwala się skoncentrować na drodze i prawdziwym bezpieczeństwie.Właśnie dlatego pierwsze "traski" w moim wykonaniu miały po 10 - 15 kmi polegały na ćwiczeniach zawracania, ósemek i innych podstawowychczynności na nieużytkowanym odcinku w okolicy. Potem jeździłem tylko tam gdzie codziennie poruszam się autem i gdzie droga wiedziałem, że mnie nie zaskoczy. Kiedy, czysto subiektywnie, doszedłem do wniosku, że manual jest przećwiczony zacząłem jeżdzićna traski uczące tj. nie krótsze niż 100km. To już było pouczające.Ale naprawdę pouczające są trasy >500km jednego dnia.Od razu tłumaczę się dlaczego.Ponieważ IMHO po kilkuset km człowiek jest już na tyle zmęczony,że nie siłą ale przede wszystkim dobrą techniką pokonuje trudności, które nastręczają okoliczności drogowe.Pierwszy kolejny wyjazd po każdej trasie rzędu >1000km jednego dnia jadę już zupełnie inaczej niż przed taką trasą. Takie przyswojenie nawyków, że tak powiem jednym dużym haustem pozwala dopiero zobaczyć ile jest jeszcze nauki przed i jak w sumie niewiele za.A poza tym cały taki dzień spędzony na moto to naprawdę świetna zabawaczego wszystkim życzę! Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 wczoraj po prawie tygodniu odpoczynku (deszcz padał :? ) dosiadłem moją pszczółkę i nawinołęm jakieś 100km ;) , ale predkość nie przekraczała raczej 100km/h :D Objechałem chyba wszystkie ostrzejsze winkle w okolicy , każdy chyba po 5-6 razy , na dużym nowym parkingu potrenowałem toche omijanie przeszkód , hamowania i ogólnie próbowałem slalomu z użyciem CS i BS :D nie wiem ale tak zajebiście mi się jeszcze nie jeździło , biegi idealnie, silniczek mruczał fajnie , opony trzymały (chyba troche mniej juz brakuje do zamknięcia ale wciąż jest to ok 1cm)wrażenia super , pełna integracja z pszczółką , CS wychodzi ale jeszcze długa droga żeby robic to świadomie... na ostrych winklach próbowałem troche zadek zsadzać i najpierw troche sie zapadałem w strone zakrętu (za mała prędkość :oops: ) ale potem było juz zdecydowanie lepiej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam. Ja właśnie kupiłem F4, zrobiłem nią dopiero 70km.Przebieg jest rzędu 15tys ale napinacz łańcucha rozrządu czasem daje o sobie znaki.Słyszałem że są z tym problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Chlopaki widze ze z malopolski jestescie, wiec zapraszam na: http://www.grupa-poludnie.info ;-) Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Witam. Ja właśnie kupiłem F4' date=' zrobiłem nią dopiero 70km.Przebieg jest rzędu 15tys ale napinacz łańcucha rozrządu czasem daje o sobie znaki.Słyszałem że są z tym problemy.[/quote'] a ja myśle że chyba każdy posiadacz CBR jest troche przewrażliwiony na punkcie napinacza ... u mnie też tak mi sie zdawało i to odrazu po zakupie :oops: mimo że nigdy wcześniej nie słyszałem jak rzęzi niesprawny napinacz :lol: , naszczęście 3 różnych mechaników stwierdziło że rozrząd jest ok :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja oczywiście też nie słyszałem jak chodzi nie sprawny napinacz.Najlepiej byłoby gdybym usłyszał w 100% sprawny i porównał.Silnik chodzi cichutko ale gdy osiągnie powiedzmy 5000 RPM słychać niezbyt głośne "terkotanie" właśnie w okolicy łańcuszka rozrządu.W serwisie w Kielcach powiedzieli 320zł za napinacz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Czesc mam pytanie czy ta CBR-ka to twoje 1 moto? Jezeli tak to co sadzisz o kupnie czegos takiego jako wlasnie 1 maszynce? Jak masz dużo bibuly to ok ale jak jestes z mniejszym budrzetem to moge ci polecic smialo Honde cb500 jak lubisz nakeedy to rewelacja na pierwsze moto chyba ze cie kreca scigacze to ok twój wybur heh :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam!Od dluzszego czasu sledze allegro i inne tego typu portale szukajac jakiejs dobrej oferty cebry, no i coz w koncu wg mnie godna znalazlem ale chcialbym poznac wasze opinie czy rzeczywiscie jest godna uwagi... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71961253 Z tego co widac i sie dowiadywalem stan bdb, przebieg mozliwy ze nie krecony a cena bardzo zachecajaca... jak myslicie brac? Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Ja też śledze allegro na bieżąco i jeśli mnie pamięć nie zawodzi to ona już dosyć długo jest na necie.Cena rzeczywiście atrakcyjna...Trzeba zobaczyć i tyle,ciężko spekulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Owsze troche stoi ale nie jakos znowu dlugo, pamietam ze na poczatku porzadana cena to 16.400 teraz juz 15000 - moze bardzo potrzebny ten samochod?:> Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 nie można zdecydowac czy kupic jakis sprzet wzorujac sie na zdjeciach i opisie sprzedającego.Sprzet musisz sam zobaczyc i sprawdzic-na co patrzec zapewne juz wiesz. ale moje spostrzeżenia:1)na necie wystawiana juz nie 1 raz2)malowanie z roku 2000 a nie z 99r.3)facet wystawił ja we wrzesniu za 16700 do negocjacji i do tej pory wystawia ja na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Z doswiadczenia wiem ze nawet czasem bardzo dobrze utrzymany sprzet i w rozsadnej cenie dlugo czeka na allegro na nowego wlasciciela, a co do malowania to czesto sie zdarza ze motocykl z konca jednego roku jest juz w malowaniu przyszlorocznym... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Co do malowania to może końcówka roku i już nowsze barwy.Widziałem już kilka takich.Podnóżki chyba zmienione jeśli mnie oczy nie mylą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Owsze troche stoi ale nie jakos znowu dlugo' date=' pamietam ze na poczatku porzadana cena to 16.400 teraz juz 15000 - moze bardzo potrzebny ten samochod?:>[/quote'] jak kupowałem swoja f4 tez sobie tak tłumaczyłem motywy sprzedajacych-nagle wszyscy sie żenia albo ida do wojska :P f4 to w sumie niezawodny sprzet ktory nie posiada jakis zasadniczych wad...moze warto ja kupic?ale najpierw dobrze obejrzec :idea: to ze chce zmienic na samochod to moze swiadczyc o tym ze wie ze to złom to chociaz mozee sie ktos zamieni?? ;) ale wyglada ok nie ma jakis widocznych mankamentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi