Skocz do zawartości

Moto nie odpala...

VeNi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej... Co może być?? Wczoraj rozkręciłem cylinder i głowice (od razu mówie że ruszałem tłokiem) i wyczyściłem wszystko z nagaru a potem skręciłęm i moto nie chce odpalić :) :) Co to może być??

P.s. Za 23 dni zdaje karte !!!! To będzie 28 kwietnia 2004 o godz. 12.30!!!! :twisted:

Na 70% jest to zapłon. Jeżeli bawiłeś się tłokiem to być może niechcący go przestawiłeś. Ja tak miałem z moim romecikiem - miesiąc stał zanim doszedłem dlaczego nie pali :) Pozdro i połam się na egzaminie :)

Heh... Jak pisałem tego posta to sie śpieszyłem i zpomniałem o paru szczegółach... A mianowicie:

-iskra jest

-kompresja jest

-paliwo dochodzi

Ale ja gadałem z M16 i on mi już powiedział że to zapłon... Bo jak dzisiaj sprawdzałem to jak tłok jest w GMP to wtedy zaczynają sie rozwierać platynki... a powinny wcześniej... Dzisiaj jeszcze odblokowałem swojom jaweczke :twisted: :twisted: ale jej jeszcze nie testowałem... A blokady miała takie:

-długość kolanka (tego odcinka co jest w wydechu) wynosiła 22 cm !!! a ja to teraz ujeb... do 3 cm :twisted:

-kolanko od gaźnika miało takom tulejke wsadzonom że otwór miał tylko jakiś 1 cm...

P.s. Karte bede zdawał za 23 dni !! Miałem zdawać 28 maja ale wtedy mnie nie będzie i facet mi przełożył o okrągły miesiąc czyli 28 kwietnia...

Pozdro VeNi

Ludzie !!!!!!!! Moto działa... Dzisiaj byłem i ustawiłem zapłon (był kompletnie przestawiony) i moto odpala normalnie...

Ale najpierw raz ustawiłem, wsiadam, wrzucam jedynke daje po woli gaz i puszczam sprzęgło a ona gaśnie...

No to podkręciłem obroty... Jeździ jakoś tak strasznie słabo... No to wziąłem jeszcze raz wszystko od początku wyregulowałem i jest lepiej niż na początku!!! Ma większego kopa !!!

Pozdro VeNi

długość kolanka (tego odcinka co jest w wydechu) wynosiła 22 cm !!! a ja to teraz ujeb... do 3 cm

nie wiem czy swoje ujebac czy nie

a krociec zmienilem

fakt tez bym powiedzial ze zaplon

ale mnie nie bylo to nie powiedzialem

hehe

to co ze iskra byla

jak w zlym momencie szla