ryszo Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam Miałem dzisiaj przykrą sytuacje z moto, wymieniałem olej w poprzednim tygodniu, zapomniałem dokręcić śrubę od spustu oleju i z tej oto mojej głupoty :banghead: :banghead: zatarł dzisiaj się mój motor w terenie, olej cały się wylał podczas długiego upalania w terenie. Wytarły się panewki, zatarł się tłok i korba. Mam do was pytanie czy coś się da zrobić z panewkami w głowicy czy tylko wymiana głowicy. Czy głowica od 250klx podejdzie pod 300? :( :( :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWIT Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Da sie zrobic. Sa fachowcy co napawaja podpory i osadzenie wałków a pozniej szlifuja na wymiar. Pytanie tylko ile to kosztuje?? czy nie lepiej poszukac uzywanego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Da sie zrobic. Sa fachowcy co napawaja podpory i osadzenie wałków a pozniej szlifuja na wymiar. Pytanie tylko ile to kosztuje?? czy nie lepiej poszukac uzywanego silnika? Po takich poradach koszty są jeszcze większe i pozostaje spory niesmak. Toż to zwykła rzeźba w gównie to Twoje napawanie kolego. Co i czym chcesz napawać? Jest metoda regeneracji obsady wałka ale na pewno bez napawania. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Jezeli musisz robic zarowno glowice jak i wal korbowy to radze kupic uzywany silnik - polowa kosztow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 no tak , ale enduro to nie szosowce i tu ciezko o silnik w bdb stanie po wypadku ? chyba ze spadl z urwiska...., glowice szukaj nowa , wal i tlok zrobisz na akcesoyjnych czesciach Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszo Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Głowica z klx 250 będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Głowica z klx 250 będzie pasować? konstrukcja tak sama ale podstawowe wymiary należy porównać. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszo Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Porównywałem numery katalogowe obydwu głowic i są takie same klx250 http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Module/Main/TypeID/26/Type/Motorcycle/MakeID/3/Make/Kawasaki/YearID/37/Year/1996/ModelID/3850/Model/KLX250R/GroupID/118665/Group/Cylinder_Head klx300 http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Module/Main/TypeID/26/Type/Motorcycle/MakeID/3/Make/Kawasaki/YearID/38/Year/1997/ModelID/3399/Model/KLX300R/GroupID/94148/Group/Cylinder_Head Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 W takim razie jest wymienna i możesz szukać z 250ki Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWIT Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Nie robiłem nigdy tego, tzn nie oddawałem do warsztatu zajmującym sie obróbka silników. Ale słyszałem ze jest taka mozliwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi