m16 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 WitamPotrzebuję informacji o różnicach ETZ. Konkretnie chodzi o modele 250 i 251. Czym się dokładnie różnią a co maja wspólnego ?Silnik jest chyba ten sam ? Chyba, że się mylę ?Z góry dzięki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Silnik mają ten sam ale rama jest inna. W 251 jest wspólna rama ze 150. 250 jest większa no i największa róznica to bak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Hey, zasadnicza różnica to cena pomiędzy tymi dwoma modelami Slinik nie jest ten sam :) tzn silnik 251 różni się tylko przesuniętymi o 2mm otworami w cylindrze przez co możliwe jest zastosowanie krótszego tłumnika przy tej samej mocy, pozatym 250 jest dłuższa od 251 o pare mm, wygodniejsza do turystyki przez długą dzieloną kanape, 251 jest raczej do wypadów za miasto, lekka,zwinna i zwrotna, aczkolwiek przy dużych prędkościach niestabilna, rama w 251 to rama od 150 przedłużona o 27 mm. Większość osób wybrała by 251 ze względu na jej nowocześniejszy wygląd, ale to już tylko kwestia gustu PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 No TO tak Róznice:--Cena--Kanapa ( w 250 dluzsza a w 251 taka jak w 150)--Rama --Bak--Boczki--Opona Tylna ( u 150/251 16 a w 250--18)--Tylna lampa--Tylny blotnik ( w 251 plastik a w 250 metalowy i innego krztaltu)--250 dluzszA--251 bardziej sportowy wyglad!!!!! To chyba wszystko!!!! Pozdrawiam Veteranos :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Hey, zasadnicza różnica to cena pomiędzy tymi dwoma modelami Wlasnie to mnie intryguje - roznice w cenach sa nieraz znaczace.Zastanawialem sie czym to jest powodowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Spowodowane jest o przedewszystkim wyglądem, 250 - poważna, archaiczny wygląd, klasyk, nie lubiana przez swoją że tak powiem "kwadratowość" 251 jest na topie, fajna linia, dosyć zwrotna, pozatym większy wybór jest w 250, gorzej z 251, jest ich mniej i to też jest powodem dla którego są dużo droższe, można by się jeszcze przyczepić do tego że większość ofert 251 to modele od '90 a 250 to przeważnie przedział 85-89 wiec modele nieco starsze, ale zawsze można upolowac rodzynka, tylko trzeba szukać i szukać.. :) Ja w tej chwili chciałbym orginalną 250 z koszem, to jest sprzęt na który wygrzebał bym miejsce w garażu :) PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Czyli jesli szukac etz to tylko 250 :)Moim skromnym zdaniem jest nawet ladniejsza niz 251 (taka powazniejsza znaczy sie)A jezdzil moze ktos na obu ? Jest jakas roznica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 teraz to pole do popisu mają właściciele obydwu maszynek (ja się nie wypowiadam bo na 250/251 nie jeździłem.. :roll: ) no zachwalać panowie, zachwalać :mrgreen: PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Micek - a jak tam remat Twojej 150 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Wydaje mi sie ze roznica jest jeszce tak ze 251 zawsze miala tarcze i obrotomierz a 250 jednak nie zawsze przynajmniej wydaje mi sie ze tak bylo jak sie myle to mnie poprawcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 remont.. uzbierałem troche grosza na 18-tke, ale miesiąc cienki w domu był, a że robie prawko aktualnie to musiałem wszystko co zebrałem wpłacić.. :) starsza obiecała że odda w maju.. już tyle czasu czekam żeby coś się wreszcie ruszyło więc miesiąc mnie nie zbawi, tymabrdziej że do maja podciągne szkołę a potem będzie już luuuz i zajme się tylko etką :) Poaztym dzięki braci forumowej mam już prawie wszystkie częsci do mojego rumaka (m.in. rama, przednie zawieszenie, kartery, oponki, i kilka kartonów części 8) ) jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc Jak tylko przyjdzie maj, to rama do piaskowania, nowy lakier, centrowanie i polerka kół, wszystko złożyć i już połowe etki mam :( a reszta to jakoś pójdzie PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Nie dokonca profaner bo sa 250 z Tarcza i obrotomierzem :lol: !!!!!!Ja mam nadzieje ze jutro odbiore (na 100% raczej) Bo juz 4 dni czekam!!!! JAk odbiore to zapodam foty!!! Pozdro!! :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2004 wiem ze sa tzn bytly 250 z obrotomierzem i tarcza ale to byla wersja luksusowa zadziej spotykana w penych rocznikach a 251 zawsze maila tarcze i obrotomierz i o to mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Siema...Ja latalem 250'tka i obecnie jezdze 251...Osobiscie bardziej podoba mi sie wyglad modelu 251.251 jest tez dla mnie poreczniejsza, bardziej zwrotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 250 jest wygodniejsza jeżeli jeżdzisz z pasażerem i w ogóle w dłuższch trasach,z 251 jest gorzej(ale nie tragicznie)a w mieście 251 jest zwrotniejsza :) Różnicą jest też chyba gażnik(250 w końcowych latach produkcji ma już ten sam co 251) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi