Skocz do zawartości

250 a 251 ?

m16
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję informacji o różnicach ETZ. Konkretnie chodzi o modele 250 i 251. Czym się dokładnie różnią a co maja wspólnego ?

Silnik jest chyba ten sam ? Chyba, że się mylę ?

Z góry dzięki za wszelkie info.

Hey, zasadnicza różnica to cena pomiędzy tymi dwoma modelami

Slinik nie jest ten sam :) tzn silnik 251 różni się tylko przesuniętymi o 2mm otworami w cylindrze przez co możliwe jest zastosowanie krótszego tłumnika przy tej samej mocy, pozatym 250 jest dłuższa od 251 o pare mm, wygodniejsza do turystyki przez długą dzieloną kanape, 251 jest raczej do wypadów za miasto, lekka,zwinna i zwrotna, aczkolwiek przy dużych prędkościach niestabilna, rama w 251 to rama od 150 przedłużona o 27 mm. Większość osób wybrała by 251 ze względu na jej nowocześniejszy wygląd, ale to już tylko kwestia gustu

Pozdrawiam

Grzesiek

No TO tak Róznice:

--Cena

--Kanapa ( w 250 dluzsza a w 251 taka jak w 150)

--Rama

--Bak

--Boczki

--Opona Tylna ( u 150/251 16 a w 250--18)

--Tylna lampa

--Tylny blotnik ( w 251 plastik a w 250 metalowy i innego krztaltu)

--250 dluzszA

--251 bardziej sportowy wyglad!!!!!

To chyba wszystko!!!!

Pozdrawiam Veteranos :)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Spowodowane jest o przedewszystkim wyglądem, 250 - poważna, archaiczny wygląd, klasyk, nie lubiana przez swoją że tak powiem "kwadratowość"

251 jest na topie, fajna linia, dosyć zwrotna, pozatym większy wybór jest w 250, gorzej z 251, jest ich mniej i to też jest powodem dla którego są dużo droższe, można by się jeszcze przyczepić do tego że większość ofert 251 to modele od '90 a 250 to przeważnie przedział 85-89 wiec modele nieco starsze, ale zawsze można upolowac rodzynka, tylko trzeba szukać i szukać.. :)

Ja w tej chwili chciałbym orginalną 250 z koszem, to jest sprzęt na który wygrzebał bym miejsce w garażu :)

Pozdrawiam

Grzesiek

remont.. uzbierałem troche grosza na 18-tke, ale miesiąc cienki w domu był, a że robie prawko aktualnie to musiałem wszystko co zebrałem wpłacić.. :) starsza obiecała że odda w maju.. już tyle czasu czekam żeby coś się wreszcie ruszyło więc miesiąc mnie nie zbawi, tymabrdziej że do maja podciągne szkołę a potem będzie już luuuz i zajme się tylko etką :) Poaztym dzięki braci forumowej mam już prawie wszystkie częsci do mojego rumaka (m.in. rama, przednie zawieszenie, kartery, oponki, i kilka kartonów części 8) ) jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc

Jak tylko przyjdzie maj, to rama do piaskowania, nowy lakier, centrowanie i polerka kół, wszystko złożyć i już połowe etki mam :( a reszta to jakoś pójdzie

Pozdrawiam

Grzesiek

Nie dokonca profaner bo sa 250 z Tarcza i obrotomierzem :lol: !!!!!!

Ja mam nadzieje ze jutro odbiore (na 100% raczej) Bo juz 4 dni czekam!!!! JAk odbiore to zapodam foty!!! Pozdro!! :)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

250 jest wygodniejsza jeżeli jeżdzisz z pasażerem i w ogóle w dłuższch trasach,z 251 jest gorzej(ale nie tragicznie)a w mieście 251 jest zwrotniejsza :) Różnicą jest też chyba gażnik(250 w końcowych latach produkcji ma już ten sam co 251)