Vector Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 np. pozycja, spalanie, możliwość spakowania się-względy turystyczne... No to troszkę, ale niezbyt wiele mogę powiedzieć bo na 929 jedynie raz siedziałem a nikt ode mnie na 929 nie śmiga więc co do spalania nic nie powiem... Siedziałem i powiem Ci tak, 954 to kopia 929, kierownica ta sama, zawias ten sam. Bardzo mi się to moto podoba, zadupek 929 ma większy, więc montaż bagaży pewnie wygodniejszy i daje więcej możliwości. Bo w 954 spakować sie też można bez problemu, tankbag + tail albo jakaś inna torba, są fajne miejsca (929 i 954) do zaczepienia siatki i bagaży. Co do względów turystycznych, chyba najwygodniejszy sport do robienia turystyki, dość optymalna pozycja, nie dręczy wyjątkowo, wiadomo, że po całym dniu przeguby bolą, ale jest znośnie. No ku*wa fajne są Blade Franki i tyle. A chcesz zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 no cały czas szukam... przymierzałem się teraz do K3 i to nie to więc szukam dalej. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Narazie jeszcze się nie dowedcie co wybrałem bo sam nie wiem teraz jak sezon się zacznie to pojeżdże troche po ogłoszeniach i się zobaczy po sezonie. Ale jak narazie to myśle żę zx9 i xx najbardziej mi odpowiadają. Hayka też ale koszty eksploatacji mnie przerażają. Tak na marginesie jak ktoś jest okolic rawicza Wrocławia Poznania i będzie jechał oglądać jakieś moto to dajcie znać bo chciałbym zdobyć troche doświadczenia przy kupowaniu moto a przy okazji obejżeć różne modele. a myśle żę jedna głowa więcej do oglądania nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 no cały czas szukam... przymierzałem się teraz do K3 i to nie to więc szukam dalej. Ernest, w takim bądź razie koniecznie przymierz się do 929, myślę, że byłbyś zadowolony. Spełnia praktycznie wszystkie aspekty począwszy od ku*ewskiego zapie*dalania na szybkiej i komfortowej turystyce kończąc. Na pewno jest najwygodniejszym sportem w klasie. Ten cholerny kompromis Hondy... ;) Narazie jeszcze się nie dowedcie co wybrałem bo sam nie wiem teraz jak sezon się zacznie to pojeżdże troche po ogłoszeniach i się zobaczy po sezonie. Ale jak narazie to myśle żę zx9 i xx najbardziej mi odpowiadają. Hayka też ale koszty eksploatacji mnie przerażają. Kolego, jeszcze się nie przymierzyłeś do chociażby 9 a już myślisz o takich klocach jak Haya... Dla mnie zbyt ociężałe moto, łącznie z XX'em. Bardziej wolę zapie*dalać z gracją baletnicy niż z ciężkim podmuchem Aresa. A w ogóle to co Cię przeraża w kosztach eksloatacji Hayabusy? Zjada opony i zestaw jak każdy porządnie eksploatowany litr... Reszta jak w każdym sporcie. Jeśli będziesz śmigał dużo albo bardzo dużo, będziesz dużo albo bardzo dużo kasy wydawał na stacjach i sklepach motocyklowych :bigrazz: Jazda kosztuje krocie, ale jaki jest FUN :biggrin: Codzienne zasypiane z uśmiechem, bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Wiesz narazie tylko pisze to co przeczytałem bo ani na tym nie siedzialem. a o Hayce wiele jest napisane jak bardzo kosztowna jest eksploatacja. No nie przymierzałem się bo nie miałem nawet okazji. A co do wydawania kasy to już zaczynam odczuwac o czym mówisz ;d zresztą w kwesti FUN-u też Hmmm a ma ktoś porównanie 9 do 929?? Ktoś kto siedział i na tym i na tym:) Też tyle pali ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jazda Haya jest kosztowna... A którym sportem nie jest? :biggrin: Jest tak samo kosztowna jak jazda każdym sportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 no cały czas szukam... przymierzałem się teraz do K3 i to nie to więc szukam dalej. pomyśl o litrze o Yamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 pomyśl o litrze o Yamy... Ale Ernestowi chyba chodzi o moto w miarę wygodne a tym na pewno Bladzia przeskakuje Erłana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Niestety nie jeździłem bladym, ale kumpel zakochany w Bladym za każdym razem mi przypomina jaki to nie wygodny motocykl z tego Łana, żę jaja sie męczą, że nie wygodnie.....a na Bladym lalka..cudownie. Pewnie coś w tym jest. Ja jeszcze jestem ślepo zakochany;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Niestety nie jeździłem bladym, ale kumpel zakochany w Bladym za każdym razem mi przypomina jaki to nie wygodny motocykl z tego Łana, żę jaja sie męczą, że nie wygodnie.....a na Bladym lalka..cudownie. Pewnie coś w tym jest. Ja jeszcze jestem ślepo zakochany;] Aż tak cudownie to nie jest. Ale Bladzia przy 9 pod względem komfortu wymięka na całej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) Czyli jakby zrobić ranking motocykli sportowych ale ktorymi także da się pojedzić turystycznie w miare wygodnie to wyglądałby on tak: 1. zx9r 2. 929 3. 954 4.R1 Co o tym myślicie?? jakie jest wasze zdanie?? oczywiście z tej klasy Edytowane 1 Lutego 2010 przez Vivaldi_V1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morris35 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Czyli jakby zrobić ranking motocykli sportowych ale ktorymi także da się pojedzić turystycznie w miare wygodnie to wyglądałby on tak: 1. zx9r 2. 929 3. 954 4.R1 Co o tym myślicie?? jakie jest wasze zdanie?? oczywiście z tej klasy A gdzie sklasyfikować cbr 900 tą od 96r ? bo pierwsze miejsce pewnie zajmie rf 900 kiedyś tez sport :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,1590077.html Bardzo ciekawy był test porównawczy przeprowadzony podobnie jak poprzedni pod koniec 2002 r. Testowane motocykle badano pod kątem przydatności do turystyki. Zaskoczeniem może być to, że w tej trudnej próbie "dziewiątka" przegrała tylko z BMW R 1150 GS Adventure, za to górowała nad Suzuki GSX 1400, a nawet nad Hondą Gold Wing ! Opinia dość odważna, szkoda że nie mam tego testu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Czyli jakby zrobić ranking motocykli sportowych ale ktorymi także da się pojedzić turystycznie w miare wygodnie to wyglądałby on tak: 1. zx9r 2. 929 3. 954 4.R1 Co o tym myślicie?? jakie jest wasze zdanie?? oczywiście z tej klasy Dokładnie tak samo bym obstawił. A gdzie sklasyfikować cbr 900 tą od 96r ? bo pierwsze miejsce pewnie zajmie rf 900 kiedyś tez sport :) Ale nie mówimy tutaj o poczciwej 900 :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 hmm a jak do tych wymienionych motocykli ma się GSX-r 1000 ten z pierwszych roczniuków produkcji?? Słyszałem żę jego zapotrzebowanie na paliwo jest dosyć małe ( mniej niż w 954 więcej niż zx9r a jest to tez w miare duży motocykll którym można polecieć w dłuższą trase) Co o tym myślicie?? Jakie są wasze opinie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi