honda cr 125 r Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam moja cr czasami sie nie wkreca sie z dolu , wymienilem uszcelke na dyfuzoze lepiaj ale nadal ma takie zawachania , swieca tez jest nowa i gaznik czyscilem , wiec prosze o pomoc Moze byc taka opcja jak uszcelka pod głowica ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 (edytowane) Witam moja cr czasami sie nie wkreca sie z dolu , wymienilem uszcelke na dyfuzoze lepiaj ale nadal ma takie zawachania , swieca tez jest nowa i gaznik czyscilem , wiec prosze o pomoc Moze byc taka opcja jak uszcelka pod głowica ?? Kompresje może mierzyłeś? Gaźnik ustawiony? Nie wkręca sie tzn. co? Przerywa, buuuu (jak by waachy nie dostawał)... Edytowane 26 Stycznia 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Jaki kolor świecy? zawór wydechowy chodzi jak potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 To "nie wkręcanie" to np. tylko jak jest zimny, czy czy czasem też jak jest rozgrzany? A może tylko jak rozgrzany? Na zimnym może go trochę zalewać, czy to jest właśnie taki objaw, jak by się dławił paliwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 A może po prostu kolega nie wie że CR taką ma charakterystykę. A jak wie to bym jej najpierw zawór sprawdził wydechowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 ja bym zaworu nie ruszał!! wczesniej moto chodził więc to nie jest tego wina. Moim zdaniem musisz zutylizować radosławie motocykl bo z niego nic nie będzie. Oczywiście żart, musisz dobrze zagrzać motocykl do temperatury roboczej i wtedy spróbować ,teraz to trudne bo jest bardzo zimno.Aha i pamiętaj o ciśnieniu w kolach to może byc przyczyną. :icon_mrgreen: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Z kąd wiesz że wcześniej chodził dobrze? I co ma ciśnienie do wkręcania na obroty. Wyczyść gaźnik, wyreguluj go dobrze, sprawdź czy nie łapie lewego powietrza i napisz czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Aha i pamiętaj o ciśnieniu w kolach to może byc przyczyną. :icon_mrgreen: :buttrock: Sam miałeś banalny poblem w moto a teraz się z innych śmiejesz :buttrock: :icon_mrgreen: Co do zaworu, jak ma go nie ruszać? Dlaczego? A jak jest źle ustawiony to ma tak to zostawić? Pozdro. Edytowane 27 Stycznia 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) to mój koleś razem jeździmy i wiem co jest nie tak z innych bym nie żartował rozumiesz a mój problem to może dla ciebie banalny znawco hehe zero poczucia humoru Edytowane 27 Stycznia 2010 przez hondacr250r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Przecież Silnik 2 suwowy wraz z całym zaworem wydechowym jest prosty jak drut, więc wystarczy serwisówa w łapę jak ktoś się nie zna zbytnio i sprawdzać bo jeśli będzie otwarty cały czas to moto będzie mulne w dolnych partiach obr. PS : Bez emocji panowie bo się tutaj zrobi Forum Bravo Girl za chwile :bigrazz: Edytowane 27 Stycznia 2010 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 kolego co znaczy otwarty bo u mnie jest jakby otwarty bo widze jak zdejme dyfuzor tłok zawór jest u góry ale jak go wcisne to wchodzi wyżej i widać góre kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honda cr 125 r Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 [przerywa jak jes ciepły wiec juz moje ;pomysly sie skonczyły tuleja po wymianie i tłok tez zawur dziala bo sie wkreca a jak mam na dole to czesto przerywa a puzbniej normalnie sie wkreca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 jaki kolr świecy? kiedy by czyszczony filtr powietrza i gaźnik ostatnio?pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 kolego co znaczy otwarty bo u mnie jest jakby otwarty bo widze jak zdejme dyfuzor tłok zawór jest u góry ale jak go wcisne to wchodzi wyżej i widać góre kanału Więc masz prawidłowo, bo zawór nie ma zasłaniać całego wydechu tylko jego część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zmień dyszę wolnych obrotów na większą ( w moim moto to pomogło, też zamulał przy gwałtownym otwarciu przepustnicy ), albo na początek spróbuj zmniejszyć stosunek powietrza do paliwa, czyli wkręć np o pół obrotu śrubę regulacji składu mieszanki, pokombinuj w ten sposób ale najpierw zapisz sobie jak był ustawiony gaźnik. Poza tym filtr powietrza masz czysty i nie naoliwiony zbyt mocno? Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi